We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 2019, Turizmde ‘Umut’ Yılı

2019, Turizmde ‘Umut’ Yılı

2019, Turizmde ‘Umut’ Yılı

Ocak ayında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının 1 milyon 539 bini aşması otelcileri mutlu etti.

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı

Ocak ayında Türkiye’ye gelen yabancı turist sayısının yüzde 5,33 artarak 1 milyon 539 bini aşması otelcileri mutlu etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ilk verilerin olumlu olduğunu belirterek, “Özellikle Almanya pazarındaki yükseliş bizim için çok önemli. Bu yükseliş yılın devamına daha umutla bakmamıza vesile oluyor” dedi.

2019’dan Umutluyuz

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili de 2019’un 2018’den daha iyi olacağı sinyallerinin pazarda kendini gösterdiğini ifade etti.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili

Sili, 2018’de Antalya-Alanya’da 13,5 milyon kişiye ulaştıklarını anlattı. “Bu rakamı tarihimizde yapmamıştık. 2019’da yurt dışı pazarlardaki artışı göz önünde bulundurarak Antalya bölgesine 15 milyon turist çekmeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise turist sayısının yüzde 5,33 artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Yılın genelinde çift haneli büyüme hedefliyoruz. 2018 yılı artış eğiliminin bozulmadan devam etmesi önemli” dedi.

 

 

Mehmet Sayar: Üç Pazarda Ciddi Artışlar Yaşıyoruz

The Garden Beach Hotel Genel Müdürü Mehmet Sayar; “ Sezona iyi başladık. Ukrayna, Romanya ve Almanya pazarlarında geçen yıla oranla artışlar yaşamaktayız” dedi.  Sayar, sezonu ve pazarların son durumunu Gm Turizm ve Yönetim Dergimize değerlendirdi.

The Garden Beach Hotel ve Palemeras Beach olarak her iki otellerinin satışlarından oldukça memnun olduklarını ifade eden Sayar, pazarların durumu hakkında şunları söyledi:

Yorum Yaz