We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel ÜLKELER EN ÇOK NEYE ÖNEM VERİYOR ?

ÜLKELER EN ÇOK NEYE ÖNEM VERİYOR ?

Ülkeler için en önemli konu sizce nedir? Ülkelerin en çok neye önem verdikleri araştırma konusu oldu. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından yayınlanan endeks, hangi ülke vatandaşlarının en çok neye önem verdiklerini gözler önüne serdi.

ulkeler-en-cok-neye-onem-veriyor

 Globalturizm’de yer alan habere göre; Bir ülkenin önceliği ne olabilir? Eğitim için mi gidilecek bir yer arıyorsunuz, yoksa gezip görmek için mi? Peki gittiğiniz ülkenin sizce yaşam memnuniyeti nasıldır? Çevreci bir ülke hayal edin, daha çok gitmek istemez miydiniz? Ya da son zamanların en çok merak edilen konularından güvenlik, ülkeler için ne derece önemlidir? Elbette bu soruların yanıtları, o ülke vatandaşlarında saklı.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü araştırma, 180 ülkeden toplam 60 bin katılımcı üzerinde yapıldı. Katılımcılar, güvenlik, iş, gelir, barınma, iş-yaşam dengesi, yaşam memnuniyeti, eğitim, sağlık, yönetim, çevre ve toplum gibi bir çok seçenek sunuldu. Hayatlarında en çok değer verdikleri şeyin ne olduğunu yanıtlayan katılımcılar, endeksin sonucunu oluşturdu.

Her Şeyin Başı Sağlık

Verilere göre Türkiye için sağlık, her şeyden önce geliyor.

Aynı şekilde ankete katılan ülkeler arasından Rusya, Norveç, İzlanda, Avusturya ve Fransa için de en çok değer verilen şey sağlık oldu.

‘Daha İyi Yaşam Endeksi’ne göre, ikinci grupta İngiltere, İsveç, Finlandiya, Almanya ve Polonya yer alıyor. Bu ülkelere göre hayattaki en değerli şey yaşam memnuniyeti. Yaşam memnuniyetini ilk sıraya yerleştirenlerden biri de ABD.

Sanıyoruz ki en çok çevreci Meksika’da. Çünkü endekse göre Meksika için en değerli şey çevre oldu.

Kıbrıs Rum Kesimi için, iş-yaşam dengesi ilk sırada geliyor.

Elbette hayattaki en değerli şeyin eğitim olduğunu düşünenler de var. Brezilya, Şili ve Arjantin için eğitim diğer tüm seçeneklerden önce geliyor.

Yorum Yaz