We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel İSRAİLLİ TURİSTLERİN SAYISI RUSLARI GEÇTİ !

İSRAİLLİ TURİSTLERİN SAYISI RUSLARI GEÇTİ !

Türkiye ile Rusya arasındaki askeri ve siyasi gerilim sonrası gelişmeye başlayan İsrail ilişkileri 2015 Aralık ayı  turizm rakamlarına yansıdı, Antalya’ya gelen İsrailli turist oranı 2014 Aralık ayına oranla yüzde 115 arttı.

1 AYDA 5 BİN İSRAİLLİ

2014 yılı Aralık ayında Antalya’ya gelen İsrailli turist sayısı 2 bin 274’te kalırken, Türkiye–İsrail ilişkilerinin kuvvetlendiği 2015 Aralık ayında bu rakam bir anda 5 bine ulaştı. İstatistiklerdeki milliyet payı ise 1,74’ten, 4,95’e çıktı.

LİSTEDE 3. SIRADA
İsrail bu yükselişle Rusya, İngiltere ve Belçika’yı Aralık 2015 ayı istatistiklerinde geride bıraktı. Krizin etkisiyle Türkiye planlarından vazgeçen Ruslar başka pazarlara yönelirken, 2014-2015 Aralık ayı karşılaştırmasına bakıldığında düşüşün yüzde 65’lere ulaştığı görüldü.

SAYI ARTACAKTIR
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölgesel Yürütme Kurulu 2. Başkanı Yunus Emre Yavuzyiğit, İsrail pazarındaki artışın daha da yükselmesini beklediklerini vurgulayarak şöyle dedi: “İsrailli turist bir takım fiyat avantajları bekliyor. Tabi bunu yaparken son derece kontrollü olmalıyız.”

KARAMSAR DEĞİLİZ
“Çünkü fiyatları indirmek kolay, yükseltmek zordur. Biz fiyat düşürmesek bile farklı pazarlardaki yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz. Yine Rus pazarındaki kayıp da söylendiği gibi çok yüksek olmayacaktır. Her şart altında biz 1.3 milyon Rus turisti ağırlayacağımızı düşünüyorum.”

Yorum Yaz