We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel İSTANBUL’DA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ ZAMANI

İSTANBUL’DA ALIŞVERİŞ FESTİVALİ ZAMANI

Terör saldırısının moralleri bozduğu İstanbul’da bir yandan da hayat devam ediyor. Gelenekselleşen alışveriş festivali İstanbul Shopping Fest (İSF) bugün başladı. Yüzde 70’lere varan indirim fırsatı sunuyor.

istanbul-da-alisveris-festivali-zamani-7276283

Bayram alışverişiyle birleşen İstanbul Shopping Fest (İSF) perakendeyi hareketlendirecek. Bu yıl altıncı kez düzenlenen Shopping Fest, 1-31 Temmuz tarihleri arasında sürecek. İstanbul’daki terör saldırısı nedeniyle festivalin açılış ve eğlence programı iptal edildi ancak alışverişçilerbugünden itibaren indirimlerden yararlanabilecek.

 

milliyet gazetesi  Hanife Baş’ın haberine göre ; Alışveriş festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı veİstanbul Valiliği desteği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğiyle hayata geçiyor. Temmuz ayı boyunca, alışveriş merkezlerinden tarihi Çarşılara kadar pek çok noktada festival havasını yaşamak mümkün olacak. İstanbul Shopping Fest, dünya markalarında yüzde 70’e varan indirimlerin yanı sıra pek çok marka da festival boyunca alışverişte ayrıcalıklar sunacak.

Bir ay sürecek

İstanbul Shopping Fest Genel Müdürü Hicran Özbük, bu yıl 1-31 Temmuz tarihleri arasında altıncısını düzenleyecekleri artık İstanbul’la özdeşleşen ve şehrin marka değerini büyüten İstanbul Shopping Fest’in kent kültürünün önemli bir parçası haline geldiğini söyledi.

Tarih boyunca ticaretin en önemli duraklarından birinin İstanbul’un göbeğindeki Kapalıçarşıolduğunu anımsatan Özbük, “İSF de, yüzyıllar boyunca ticaretin, alışverişin başkenti unvanını hak eden İstanbul’da tarihi çok eskilere dayanan kentin ruhuna işlemiş bir geleneğin canlandırılmasına hizmet ediyor. Hedefimiz tarihi, kültürü ve gastronomisiyle bir alışveriş ve eğlence merkezi olan İstanbul’u tüm dünyaya tanıtarak turist sayısını artırmak, alışveriş hacmini büyüterek dünyanın ilk beş destinasyonundan biri haline getirmek. Modern ile gelenekseli buluşturan, alışverişten öte keyifli bir İstanbul deneyimi müjdeleyen İstanbul Shopping Fest süresince, İstanbul’un çarşı, cadde ve alışveriş merkezlerinde farklı bir rüzgâr esecek” dedi.

Törenler iptal

İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve İstanbul Shopping Fest İcra Kurulu Başkanı İbrahim Çağlarda, bu yıl 1-31 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 6. İstanbul Shopping Fest’in, AtatürkHavalimanı’na yönelik saldırının ardından açılış töreninin iptal edildiğini açıkladı. Terör tehdidini lanetlediklerini vurgulayan Çağlar, “İstanbul Shopping Fest’in açılışı için hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla sürdürürken hepimizi derinden sarsan saldırı haberiyle yüreklerimiz bir kez daha yandı. Etkinlik takvimimizde de bu amaçla yeniden düzenlemelere gittik” diye konuştu.

CADDE ve AVM’de bayram

Alışveriş festivaline tarihi çarşılar; Arasta, Bakırcılar, Feriköy Organik Pazarı, Kapalı Çarşı,Kastamonu Pazarı, Mısır Çarşısı, Mimar Sinan Çarşısı, Sahaflar Çarşısı, Siirt Kadınlar Pazarı da dahil edildi. İSF’ye dahil olan caddeler ise şunlar: “Bağdat Caddesi, İstiklal, Ordu Caddesi,Osmanbey Caddesi, Valikonağı, Divan Yolu Caddesi, Nisbetiye Caddesi.” Her AVM de festivale yönelik farklı bir etkinlik planlıyor. Festivale dahil olan AVM’ler ise şunlar:

– Akasya
– Akbatı
– Akmerkez
– Forum İstanbul
– Grand Bazaar
– İstanbul Cevahir
– İstinyePark
– Kanyon
– Mall of İstanbul
– ÖzdilekPark İstanbul
– Palladium AVM
– Zorlu Center

‘Efsane indirim’ var

İstanbul Shopping Fest’in gelenekselleşen ‘Efsane İndirim Günü’ne Mall of İstanbul ev sahipliği yapıyor. 2 Temmuz’da Mall of İstanbul’da düzenlenecek ‘İstanbul Shopping Fest Efsane İndirim Günü’nde 350 mağazada binlerce marka saat 21:00-24:00 arasında çok özel fiyatlar ve indirim oranlarıyla satışa sunulacak. Geçen yıl 100 bin kişilik rekor katılımın olduğu Efsane İndirim Günü’nün bu yıl yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

İstanbul Shopping Fest kapsamında anlaşmalı mağazalardan alışveriş yapanlar, yapılacak çekilişle araba kazanma şansı yakalayacak. Temmuz ayı içerisinde 100 TL’lik her alışveriş, çekilişe bir katılım hakkı sağlayacak. Festival süresince devam edecek kampanya ile bir talihli kişiye noter huzurunda yapılacak çekilişle Mercedes Vito Tourer hediye edilecek.

 

Yorum Yaz