We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel Atatürk Havalimanı’ndaki Hurda Uçaklara Çözüm

Atatürk Havalimanı’ndaki Hurda Uçaklara Çözüm

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Atatürk Havalimanı’ndaki Hurda Uçaklara Çözüm

 Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havaalanlarında sahipsiz ve hurda durumuna gelen uçaklara ilişkin yönetmelik yayımladı.

 

Hürriyet’ten Burak Taşçı’nın haberine göre, Türkiye’deki birçok hava limanında sahipsiz, hurdaya dönmüş, kazalı uçaklar duruyor. Bu uçakların hava limanlarında park halinde kalması işletmecilere yük oluşturuyor. Sahipleri tarafından alınmayan ve altı aydan fazla süreyle bekleyen Türk siciline kayıtlı hava araçlarının tüm ücretlerin ödenmesine ilişkin tebligat gönderilecek. Tebligatın ardından uçağın alandan kaldırılması için 30 gün süre tanınacak. Yabancı sicile sahip uçaklar için, o ülkenin sivil havacılık otoritesine bildirim yapılacak.

Kaza Sebebiyle Bekleyen Uçaklar

Kaza nedeniyle kalmış olan uçaklar için ise rapor hazırlanacak ve bu rapor Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilecek. Kaza dışında kalan uçaklar için ise yine rapor düzenlenecek ve gerekli işlemler gerçekleştirilecek.

Uçaklar Hurdaya Ayrılacak

Tutulan raporlarda uçağın, yükümlülükleri ile diğer takyidatlara bakılmaksızın sicilden terkini yapılarak hava aracı hurdaya çıkarılacak. Havaalanı işleticisi ayrıştırılmaksızın bütün donanımları ile birlikte ilan yoluyla duyuru yapılmasını müteakip açık artırma usulü ile satılarak, Genel Müdürlüğün emanet hesabına yatırılacak.

20 Adet Atatürk Havalimanı’nda Var

Atatürk Havalimanı’nda, hurda, sahipsiz, parça halinde uçaklar bulunuyor. Bazıları hacizli bazıları ise kimsesiz olduklarından hurda haline dönüşmüş durumda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alman Havalimanları Güvenli Çıktı

Airnewstimes’ın haberine göre, Havalimanlarıyla ilgili Alman Pilot Sendikası Birliği Cockpit, yıllık değerlendirme raporunu açıkladı.

Ülkede bulunan 28 havalimanı araştırmaya katıldı. Araştırmada uluslararası kıyaslamalar baz alındığında Alman hava limanları güvenli çıktı.Cockpit, havalimanlarıyla ilgili yıllık değerlendirme raporunu açıkladı. 28 havalimanının katılımıyla yapılan araştırmaya göre, uluslararası kıyaslamalar baz alındığında Alman havalimanları güvenli çıktı. En iyi puanı Münih ve Leipzig, en kötü puanı ise Mannheim Havalimanı aldı.

Geçen Yıl Ar-Ge’ye 13 Milyar 24 Milyon TL Harcadık

Ajans Press, AR-Ge faaliyetlerine yönelik yapılan araştırma sonuçlarını inceledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Türkiye’nin geçen yıl Ar-Ge faaliyetleri için 13 milyar 24 milyon TL harcadığı görüldü. Böylelikle, bu rakamın 2017 yılına göre yüzde 21,6 artış gösterdiği saptandı.

Bütçe başlangıç ödenekleri esas alınarak yapılan tahminlere göre de 2019 yılında Ar-Ge için tahsis edilecek ücretin 15 milyar 597 milyon olacağı öngörüldü.  Merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge için ayrılacak paranın da en çok üniversitelere gideceği saptandı.  2019 yılı içinde genel üniversite fonlarına ayrılan oran da yüzde 40,4 olarak belirlendi. Yüzde 34,4 ile savunmaya, yüzde 6,8 ile endüstriyel üretim ve teknolojiye, yüzde 4,3  ile genel bilgi gelişimine ve yüzde 4 ile de eğitime gideceği görüldü.

 

 

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.