We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Alman ailelerin bu yaz tercihi Türkiye

Alman ailelerin bu yaz tercihi Türkiye

FTI’nin CEO’su Ralf Schiller: ‘Türkiye için aile rezervasyonları hızla artıyor’

Ralph Schiller: FTI Group’un başkanı yaz sezonuna büyük bir güvenle girdiklerini bildirdi.

Ralph Schiller Merkur gazetesi ile yaptığı söyleşide FTI Group’ta işler şu anda önemli ölçüde toparlandığını söyledi. FTI’nin CEO’su “Omicron varyantı nedeniyle yaşanan göçükten sonra, son zamanlarda alışılmadık derecede güçlü rezervasyon alıyoruz” dedi.

FTI, Windrose ve Sonnenklar.TV’nin oluşturduğu Avrupa’nın en büyük üçüncü tur operatörünün başkanı olan Schiller, “Birçok müşteri daha uzun süre rezervasyon yaptırıyor, daha yüksek bir kategoride bir otel veya oda alıyor, ayrıca kiralık araç ve kamping rezervasyonlarının sayısı da rekor seviyede” dedi.

Merkur Gazetesi’nin “Türkiye geleneksel olarak en popüler tatil yerlerinden biridir. Ancak son zamanlarda lira ciddi bir fiyat düşüşü yaşadı. Peki bu yıl Türkiye’de tatiller özellikle ucuz mu olacak?” sorusuna Schiller, “Türkiye, özellikle restoranlara gitmek veya alışveriş yapmak gibi ekstra harcamalar söz konusu olduğunda, önceki yıllara göre çok daha ucuz olacak. Ancak şunu da unutmamak gerekir: Tatilcilerin çoğu Türkiye’de kalırken her şey dahil olarak konaklıyorlar. Bu durumda ekstra harcamalar ikincil bir rol oynuyor. Türkiye’de otelciler ile yaptığımız sözleşmeler euro cinsindendir. Aynı zamanda, özellikle aileler için Türkiye’ye yapılan rezervasyonlar da hızla artıyor. Muhtemelen fiyatta pek bir değişiklik olmayacaktır” diye cevapladı.

Para birimindeki gelişme göz önüne alındığında, örneğin otellerde en azından fiyat tavizleri için baskı yapabilir misiniz sorusuna ise Schiller, “Şu anda diğer kaynak pazarlarda da Türkiye’ye olan talep artıyor. Bu, örneğin Doğu Avrupa veya İngiltere için de geçerlidir. Özellikle Türkiye’de yüksek enflasyon nedeniyle personel için yüzde 50’lik bir maaş artışı yapıldığından, fiyat tavizleri verme isteği de ancak buna uygun olarak yönetilebilir” diyerek cevapladı.

Yorum Yaz