We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Antalya turizminde “Altın sonbahar”

Antalya turizminde “Altın sonbahar”

Antalya, kasım ayı boyunca da günlük yurt dışı gelişlerde hep ilk ikideydi. Mayorka ve Kanarya Adaları ile yarışıyordu. Çoğu zaman birinci oldu. Hatta yıl sonu itibarıyla Mayorka’yı geçmesini de bekliyoruz ama resmi rakamlar henüz gelmedi. Mayorka, şu an 11-12 milyon arasında. Bizse 13 milyonu geçtik. Bu veriler yıl sonunda netleştiğinde Antalya’nın, Akdeniz çanağında bu yıl en çok yabancı turist ağırlayan birinci destinasyon olmasını bekliyoruz” dedi.

EN ÇOK ÜLKE VE KONAKLAMA SÜRESİNDE DE BİRİNCİ

Turist sayısı bakımından Akdeniz çanağında birinci olması beklenen Antalya için rakiplere göre iki önemli farkın daha bulunduğuna dikkat çeken Yavuz, “Antalya 90 ülkeden turist ağırlaması nedeniyle rakiplerine göre bu yıl en çok farklı ülkeden turist ağırlayan destinasyon oldu. Üçüncü farksa en uzun konaklama süresine sahip destinasyon. Normalde 8, 9, 10 gündür konaklama süreleri. Bizde 1 ay konaklayanlar oldu. Bu yıl ortalama 12-13 gecelemeden yola çıkabiliriz. Bütün bunlara bir de geçici olarak gelen Rus ve Ukraynalı vatandaşları dahil edersek şehir ilk defa tarihinde bir kış döneminde turistik hareketliliği bu denli yoğun yaşıyor” diye konuştu.

ARALIKTA DA REKOR BEKLENTİSİ

Christmas ile yılbaşı gibi etkenlerin aralık ayında rekora götüreceğini dile getiren Yavuz, “Antalya’da otellerin açık olması, belki bugüne kadar yaşanmayan hareketliliğe sebep olabilir. Çünkü tur operatörlerinin çoğu orta yaş emeklilere uzun süreli, birkaç haftalık konaklamalar sunuyor. Kış dönemi fiyatların daha uygun olması, bir de kendi ülkelerindeki Noel curcunasını çok sevmeyip, dinlenmek isteyenler de geliyor. Bu dönem; futbol ve golf gibi spor turizmi, kongre, sağlık ve doğa turizminin de en canlı yaşandığı dönem. Alternatif turizmde pandemili yıllara göre daha büyük hareketlilik var. Ekim-kasım-aralık ayları olarak yılın son çeyreği 2022’de, 2019’u belki de tamamen geçecek bir dönem olacak” dedi

Yorum Yaz