We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Detur Global’in sezon hedefi 10 bin golfçü

Detur Global’in sezon hedefi 10 bin golfçü

Avrupa’nın güçlü tur operatörü Detur Global golf segmentinde 2022 yılının ilk 4 ayında yüzde 20 büyüdü. Bu yıl ziyaretçi sayısında rekor artış bekleyen Detur Global, 900 bin kayıtlı golfçünün olduğu Nordik pazarından 2023’te daha çok pay almak için de düğmeye bastı.

Kuzey Avrupa’nın önde gelen tur operatörü Detur Global, seyahat endüstrisinin farklı kulvarlarında ürettiği iş hacmiyle turizm ekonomisine katma değer sağlamaya devam ediyor. Deniz turizminin yanı sıra golf turizminde de yüksek volum hedefleyen Detur Global, 2022’nin ilk 4 ayında Belek Bölgesi’nde gerçekleştirilen oyun sayısında turizmin rekor yılı olan 2019’a göre yüzde 20 artış yakaladı. 2023 yılı hedeflerini de büyüten ve Kuzey Avrupa’dan 12 ay uçak kaldıran Detur Global, kış dönemi ilave seferlerle 10 noktadan uçmaya devam edecek.

2022 HEDEFİ 10 BİN GOLFÇÜ

Detur Global’in yanı sıra yıllardır “Golfeen” markasıyla başta İsveç olmak üzere Kuzey Avrupa’dan golf turisti getirdiklerini söyleyen Detur Global İcra Kurulu Üyesi (CPO) Atila Bayman, “Detur Global’e özellikle Finlandiya’daki golf gruplarının yoğun ilgisi var. Golfe özel tur operatörü markamız olan Golfeen ile pazarda büyük tecrübeye sahibiz; golf misafiri bizi tercih ediyor. Her iki markamızla da golf segmentinde çok güçlüyüz. Yıllardır kendi uçaklarımızla golf operasyonlarımızı sürdürüyoruz. Bu yılın ilk 4 ayında golf sahalarında oyun sayısı düşse de biz yüzde 20 artış yakaladık. Hedeflediğimiz kapasiteler doğrultusunda pazarlama çalışmalarımız devam ediyor. 900 bin kayıtlı golfçünün olduğu bu pazardan 2022 yılında 10 bin golf misafirini Türkiye’ye getirmeyi planlıyoruz. Ürünümüze, otellerimizin üstün hizmet kalitesine güveniyoruz” dedi.

“52 HAFTA UÇAK KALDIRIYORUZ”

Golf turizminde dinamiklerin farklı olduğunu ve operasyonların genel olarak eylülde başlayıp mayıs sonuna kadar devam ettiğini belirten Bayman, Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle golf turizmi açısından 2022 yılının ilk çeyrek verilerinin 2019’un gerisinde kaldığını ve muhtemelen yılın da bu şekilde tamamlanacağını ifade etti. 2023’ün parlak bir sene olacağı yönünde güçlü sinyaller aldıklarını söyleyen Atila Bayman, şunları vurguladı: “Biz Nordik ülkelerinden 52 hafta uçak kaldırıyoruz. Sezonun durduğu hatta bazı otellerin kapandığı kış döneminde bile uçuşlarımız devam etti. Bu nedenle golf pazarı açısından farklı bir konumdayız. 2022 Sonbahar dönemi için de ümitliyiz; özellikle Finlandiya, İsveç ve Danimarka’dan yoğun talep mevcut. Gelecek yıla da sarkan talepler var. Mutlaka 2023’te daha yüksek trafik yakalanacak. Golf turizminde çıtayı yükselttiğimizi söyleyebilirim. Bu doğrultuda pazarlama ve operasyon ekiplerimiz çalışıyor.”

Yorum Yaz