We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem EMITT 9-12 Şubat 2022’de Açılıyor…

EMITT 9-12 Şubat 2022’de Açılıyor…

EMITT 9-12 Şubat 2022’de Açılıyor…

2021 yılında küresel pandemi sebebiyle gerçekleştirilmeyen, dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında yer alan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Fuarı – EMITT, iki yıl aradan sonra, 9-12 Şubat 2022 tarihlerinde TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açmaya ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sağlık turizmi sektörüne ilk kez kapsamlı bir şekilde yer vermeye hazırlanıyor.

 

Rekor seviyede yabancı ziyaretçiyi ağırlamaya hazırlanan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı tüm katılımcılar için değer yaratan, birbirinden faydalı içerik, etkinlik ve iş birlikleri ile sektöre yön vermeyi sürdürecek. 25. EMITT Fuarı, bir ilke ev sahipliği yaparak sağlık turizmi profesyonellerine de yer vermeye başlayacak. Yabancı alıcılara ve ziyaretçilere sağladığı turizm ürün ve iş birliği imkanlarını çeşitlendiren EMITT Fuarı, Türkiye’nin sağlık turizminin dünyaya açılan kapısı olmayı hedefliyor.

 

2021 Yılında Sağlık Turizminde 765 Milyon Dolar Gelir Elde Edilecek

 

2019 yılında Türkiye’ye sağlık turizmi için gelen toplam turist sayısı 662.087 kişi olarak kayda geçti. Sağlık turizminden 1,07 milyar dolar gelir elde edildi ve en yüksek yıllık gelire ulaşıldı. Sağlık turizmi 2020 yılında KOVİD-19 salgınından olumsuz etkilense de 2021 yılının TÜİK verilerine göre sektörde belirgin bir toparlanma ve yükseliş yaşanıyor.  Sağlık turizmi için yılın ilk 6 ayında gelen hasta sayısı 218.895 olurken, turizm geliri ise 393,7 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2021 yılının ikinci yarısında açılmalar ve uçuşların başlaması ile toparlanma hızlanmaya başladı. Verilere göre bu çerçevede, 2021 yılının tamamında 450 bin hastanın geleceği ve 765 milyon dolar gelir elde edileceği öngörülüyor.

 

 

 

2022 Yeniden Başlangıç Yılı Olacak

 

2022 yılında ise sağlık turizminde yeniden hızlı bir büyüme hedefi ve beklentisi bulunuyor. Önümüzdeki yıl Türkiye turizminde genel hedefler gelen turist sayısının 21,8 milyondan 32 milyona çıkması, turizm gelirlerinin ise 17 milyar dolardan 25 milyar dolara yükselmesi şeklinde ön görülüyor. Sağlık turizminde ise 600 bin hasta ve 750 milyon dolar gelir hedefleniyor.

 

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’in tüm katılımcılara, profesyonel yerli ve uluslararası ziyaretçilere, yeni iş ve iş birliği olanakları sunabilen önemli bir platform olduğuna dikkat çeken Hyve Group Bölge Direktörü Kemal Ülgen, “Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri. Etkinliğimiz her yıl 45.000’e yakın sektör profesyonelini ve dünyanın dört bir yanındaki tatil yerlerinin ve seyahat şirketlerinin sunduğu yeni ve heyecan verici seyahat fırsatlarından faydalanmak isteyen binlerce turisti ağırlıyor. EMITT Turizm Fuarı 24 yıldır, Türkiye’de pek çok yeni tatil ve turizm destinasyonu oluşmasına ortam hazırlayan, Türkiye’de şehirlerin hatta köylerin markalaşmasına, yerli ve yabancı turistle buluşmasına ev sahipliği yapan turizm sektörünün dünyaya açılan en önemli kapısı.” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi nedeniyle iki senelik aradan sonra 25. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda, iş birliklerimizi her zaman olduğundan daha kapsamlı ve güçlü bir şekilde hayata geçirmeyi ve hazırlamakta olduğumuz kapsamlı programla katılımcılarımız ile ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

 

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda 25.’si gerçekleştirilecek olan EMITT Fuarı; KOSGEB’in desteğiyle ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında, kapılarını açacak.

Yorum Yaz