We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Savaş dünya turizmine ne kadar kaybettirecek?

Savaş dünya turizmine ne kadar kaybettirecek?

Euromonitor International Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dünya turizmine faturasını çıkardı.

Koronavirüs pandemisi düşüşteydi ve seyahat endüstrisi 2022’de toparlanmaya hazırlanıyordu. Bununla birlikte, Ukrayna’daki işgal nedeniyle, dünyadaki endüstrinin toparlanma hızı önemli ölçüde yavaşlayacak.

Dünya turizmi şimdiden 7 milyar dolar kaybedebilir

Euromonitor International’a göre dünya turizmi şimdilik 7 milyar dolar kaybedebilir.

Bugüne kadar, bir dizi ülke tarafından Rusya Federasyonu’na ekonomik ve havacılık yaptırımları uygulandı. Uzmanlara göre, böyle bir politika küresel turizm endüstrisi için büyük kayıplara yol açacak, ancak toparlanmasını tamamen durduramayacak.

Rus gezginler küresel seyahat harcamalarının yüzde 1’ini oluşturuyor

Analistlere göre, Rus gezginler küresel seyahat harcamalarının yaklaşık %1’ini oluşturuyor.

2021’de Rusya Federasyonu vatandaşları ülke dışındaki tatillerde 9 milyar Dolardan fazla harcadı. Aynı zamanda uzmanların tahminlerine göre bu yıl sektör yaklaşık 7 milyar dolar kaybedecek.

Türkiye turizmine de zarar verecek

Raporda, “Rusya’dan gelen ziyaretçi kaybı dünya turizminin canlanmasına zarar vermeyecek, ancak Avrupa ve Karayipler’den Türkiye ve Tayland’a kadar birçok ülkeye ciddi zararlar verecek” denildi.

Ayrıca, Avrupa dışında yaşayan turistlerin çoğunluğunun, bu tür seyahatlerin güvenliğine ilişkin şüpheler nedeniyle AB ülkelerine yapacağı ziyaretleri hala ertelediği belirtilmektedir.

Şirket ayrıca, pandemi yavaş yavaş hafiflerken, Asya veya Orta Doğu gibi bazı bölgelerin hala yabancı uyrukluları kabul etme konusunda temkinli olduğunu ve turizmin toparlanmasını engelleyen bir başka faktör olduğunu da sözlerine ekledi.

(Ator bülteni)

Yorum Yaz