We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem “Yeniden Marmaris” için bir araya geldiler

“Yeniden Marmaris” için bir araya geldiler

Marmaris turizminin geleceği için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor

TTYD, GETOB ve MTO’nun “Yeniden Marmaris” sloganı ile Marmaris’in turizmde dönüşümü için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

29 Temmuz-5 Ağustos 2021 arasında Marmaris bölgesinde gerçekleşen tarihin en büyük orman yangını afeti sonrasında Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD), Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB), “Yeniden Marmaris” sloganı ile Marmaris yarımadasının yeniden yapılandırılması, dünya trendlerine uygun dönüşümü sağlamış, sürdürülebilir bir destinasyon olması ve turizmin 4 mevsime yayılmasını amaçlayan çalışmalarını T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Turizm Bakan Danışmanı Neşe Çıldık’a sundu.

Toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, TTYD Başkanı Oya Narin, TÜROFED Başkan Yarımcısı Bülent Bülbüloğlu, TÜRSAB Marmaris Bölge Temsil Kurulu Başkanı Suat Esin, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mutlu Ayhan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Halil Bağlı, GETOB Başkanı Mustafa Deliveli, YDA Dalaman Havalimanı İş Geliştirme Direktörü Orçun Songur katıldı.

Proje içerisindeki öneriler ile Marmaris’in doğal ve kültürel varlıklarını yeniden kazanıp koruyarak yarımadanın kitle turizminden uzaklaşıp, deniz turizmi ve konaklama tesisleri ile daha niş ve butik “Ege Turizmi” yaklaşımı çerçevesinde orta ve üst segmente hitap edecek bir destinasyona dönüşmesi ve turizm gelirlerini en az iki kat artırması hedeflenmektedir. Bu öneriler çerçevesinde toplantı çıktılarının bakanlık yetkilileri ile birlikte geliştirilerek Marmaris turizminin geleceğine yönelik bir yol haritası oluşturulacak.

Yorum Yaz