We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 2019’DA KARŞILIKLI TÜRK-RUS YILI İLAN EDİLECEK

2019’DA KARŞILIKLI TÜRK-RUS YILI İLAN EDİLECEK

 

ITB Berlin Turizm Fuarı’ndan sonra, Türkiye için önemli pazarlardan biri olan Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen MITT Moskova Turizm Fuarı 13 Mart Salı günü kapılarını açtı. Türkiye 3 büyük salon ile fuarın en büyük katılımcı ülkesi oldu. Fuar açılışını bakanlar Mevlüt Çavuşoğlu ve Numan Kurtulmuş yaptılar. Fuarda özellikle Türkiye’nin bulunduğu salonlar çok yoğun ilgi gördü. Öyle ki adeta Rus turistler tatile hemen çıkacakmış gibi ellerinde bavullar ile stantları dolaşıp otellerin broşürlerini toplamaya çalışıyorlardı.

Kurtulmuş, ‘bu yıl Rusya’dan 6 milyon Rus turist beklediklerini, sayının artabileceğini de işaret ederek, 2019 yılında Türkiye’de ‘Rus yılı’ ilan edeceklerini, Rusya’da da ‘Türk Kültür Yılı’ ilan edilerek iki ülke halkları arasındaki yakınlaşmayı daha da arttırmayı kararlaştırdıklarını’ söyledi.

İki bakan birlikte Türk salonlarını gezerek fuara katılan turizmcilerle sohbetler ettiler. Gerçekten de bu yıl Moskova’da Türkiye için çok yoğun talep vardı. Diyebiliriz ki bu yıl hem Antalya’da, hem de Türkiye’ye gelen turist sayısında rekorlara ulaşılacak.

 

Yorum Yaz