We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler İŞTE OTELLERİN KORKULU RÜYASI

İŞTE OTELLERİN KORKULU RÜYASI

Otellerin korkulu rüyası bir süredir aynı. Airbnb. Artık nerede ve nasıl tatil yapacağımıza deneyimlerini usanmadan paylaşan internet kullanıcılarının yorumlarına ve kıt notlarına güvenerek karar veriyoruz.

 

İSTEOTELLERİNKORKULURÜYASİ

 

 

Kirayı denkleştiremeyince airbnb.com sitesini kurdular, internet üzerinden ev ve oda kiralama modeliyle otellerin korkulu rüyası oldular.

Haziran ayı ve hava durumu aksini iddia etse de sonunda tatil mevsimine girdik. Ancak adına ‘dijital hayat’ denilen kanıksanmış bilim kurgu rutinimiz, tatilleri planlama yöntemlerimizi bile değiştirmiş durumda. Artık nerede ve nasıl tatil yapacağımıza deneyimlerini usanmadan paylaşan internet kullanıcılarının yorumlarına ve kıt notlarına güvenerek karar veriyoruz. Çünkü web gezegeni bize sadece bir oda veya ev tutarken tek tuş pratiği getirmiyor, söz konusu enformasyon paylaşımıyla dünyanın en gıcık müşterilerinin kalite standardını kiralama imkânı veriyor. Bu yüzden bu hafta ev kiralama alanındaki (bence) en başarılı örnekten biraz bahsedeceğim: Airbnb.

AİR BNB NEDİR?

 Brian Chesky ve Joe Gebbia, San Francisco’daki evlerinin kirasını ödeyemeyince bir odayı kiraya vermek zorunda kaldı. Sundukları hizmet bir şişme yatakta konaklama ve kahvaltıdan ibaretti. Airbedandbreakfast.com 2008 yılında işte böyle ortaya çıktı. Kısa süre sonra sitenin adı airbnb’ye evrildi.
• 192 ülkede 500 bin ev, Airbnb’nin kiralık listesinde yer alıyor.
• Ev kiralamak isteyenler bu liste içinden tarih girerek seçim yapıp, ev sahibine talep gönderiyor. Ev sahibi kabul etmeden süreç başlamıyor. Kısacası, ev sahiplerinin “Bekara ev yok” hakkı sistemde saklı tutulmuş.
• Para, konuk giriş yapana kadar Airbnb sisteminde tutuluyor.
• Airbnb, konukların verdiği kiranın yüzde 6 ila 12’sini, ev sahibi gelirinin ise yüzde 3’ünü komisyon olarak cebe indirmekte.

Yorum Yaz