We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazine taşınmazları üzerinde yer alan turistik tesislerinin borç ödemeleri ikinci kez ertelendi. 30 Kasım 2022’ye kadar geçerli olacak erteleme ile ilgili Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, COVID-19 salgını sürecinde hazine taşınmazları üzerinde turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin mali yükünü azaltacak düzenleme hayata geçirildi.

30 KASIM 2022’YE KALDI

Düzenleme kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan belgeli yatırımcılar ve işletmecilerden 1 Ocak 2021 ile 31 Aralık 2021 arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisillerin ödeme süreleri, başvuru şartı aranmaksızın 30 Kasım 2022’ye kadar ertelendi. Erteleme, kamu arazileri üzerinde yer alan otel, tatil köyü, günübirlik tesis, golf tesisi gibi turistik tesisler ile yat limanı, marina ve kruvaziyer liman gibi deniz turizmi tesislerini kapsıyor.

ZAM VE FAİZ OLMAYACAK

Ödemeler, ertelenen süre sonuna kadar herhangi bir zam veya faiz uygulanmadan tahsil edilecek. Böylece, toplam 1,1 milyar lira tutarında borç ertelenmiş olacak.

Daha önce 01 Temmuz 2020 ile 31 Aralık 2020 tarihi arasındaki dönemde tahsil edilmesi gereken kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave yararlanma bedelleri ve hasılat payları ile ecrimisil ödeme süreleri, başvuru şartı aranmaksızın ertelenmişti.

Yorum Yaz