We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler 2365 MT ZİRVEDEN BİSİKLETLERLE İNECEKLER !

2365 MT ZİRVEDEN BİSİKLETLERLE İNECEKLER !

 

Down Olympos 2016 hazırlıklarında son noktaya gelindi. Geçen yıl Türkiye’de MTB-Enduro sınıfında 2. kez gerçekleştirilen ve bisiklet çevrelerinde büyük ilgi uyandıran Down-Olympos Enduro etkinliğinin 3.sü bu yıl 2-5 Haziran 2016 tarihlerinde her zaman olduğu gibi yine Antalya Tahtalı Dağı (Olympos) zirvesinden başlayacak.

DSC06860

Çamlıca Ana Sponsorluğunda Kemer Kaymakamlığı himayesinde ve Kemer Belediyesi ile Olympos Teleferik’in katkıları ile 2365m. Tahtalı Dağı zirvesinden başlayacak olan etkinlik; Bey Dağları’nın en güzel manzaralarının arasından akıp giden, 27 kilometrelik bir iniş parkuru ile Kuzdere Kanyonunda son bulacak. Down Olympos Parkur Sorumlusu Ömer Nizam ile Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, organizasyondaki son gelişmeleri görüşmek üzere zirvede bir araya geldiler.

Organizasyonumuz Kemer’e renk katacak!

Down Olympos Parkur Sorumlusu Ömer Nizam yaptığı açıklamasında, “ Bu yıl Kemer’den Tahtalı 2365mt.den başlayan Down Olympos Mtb Enduro etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştireceğiz. 2-5 Haziran 2016 tarihleri arasında büyük bir heyecan ile organizasyonumuz Kemer’e renk katacak. Türkiye’nin birçok ilinden ve Dünyanın çeşitli noktalarından sporcular bekliyoruz.  Yarışımız 2365.mt Tahtalı Dağının zirvesinden Olympos Teleferik tesislerinden start alıp, Kemer’de sahilde tamamlanacak. Organizasyonumuzun ana sponsoru Çamlıca ve sloganı da gazozuna kapışalım. Olympos Teleferik ve Kemer Belediyesinin katkıları ile gerçekleşecek olan organizasyonumuzda parkurumuz 27 km. olacak. Ara geçiş etapları ve zaman etapları ile birlikte toplam beş etabımız var. Şu anda parkurumuzu hazırladık ve etkinliği bekliyoruz. Tüm yarış severleri, bisiklet severleri 2 ve 5 Haziran tarihleri arasında bu görsel şölene davet ediyoruz” dedi.

            Zirvede çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapıyoruz!

Geçtiğimiz yıl 122 kişi kayıtla start alan etkinlik, her yıl katlanan bir katılım ve ilgi ile devam ediyor. Yerli ve yabancı medyada da yer bulan etkinlik için parkur çalışmaları devam ediyor. Bu yıl çok daha fazla katılımcı bekleniyor. Olympos Teleferik Genel Müdür Haydar Gümrükçü çok sayıda organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirterek “ Tesisimizde ve zirvede yaptığımız birçok organizasyon var. Bu yaptığımız organizasyonlardan en güzellerlinden bir tanesi de Down-Olympos Enduro etkinliği. Kendimde bir bisikletçi olarak bu organizasyon içinde olmaktan büyük keyif almaktayım. İnşallah bu yıl da 2 Haziran’da başlayıp 3 gün sürecek etkinliğimiz ile hareketli bir dönem yaşayacağız. Tüm sporcuları ve meraklıları bu etkinlik için Kemer’e ve Olympos Teleferik ile zirveye bekliyoruz” dedi.

Down Olympos Program;

02 Haziran 2016 Perşembe – Brifing ve Toplantı
03 Haziran 2016 Cuma – 08:00 Antrenman
04 Haziran 2016 Cumartesi 09:00 Kemer Çalış Tepe Seyirci Etabı Yarışı
05 Haziran 2016 Pazar – 08:00 Kapışma Günü 10:00 Yarış Startı Tahtalı 2365 m.de
17:00 Ödül Töreni (Kuzdere Kanyon Park Restaurant)