We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel YAZ TATİLİNİZİN ZEHİR OLMAMASI İÇİN 10 İPUCU!

YAZ TATİLİNİZİN ZEHİR OLMAMASI İÇİN 10 İPUCU!

Yaz tatilinin en keyifli anlarını sosyal ağlarda paylaşmak ve tanıdıkları kıskandırmak oldukça baştan çıkarıcı görünebilir. Bu nedenle tatile giderken akıllı telefonlarımızı, tablet bilgisayarlarımızı ve fotoğraf makinelerimizi yanımıza alacağımız kesin. Tatil beldesine ulaştığımızda ise yapacağımız ilk işin internete bağlanmaya çalışmak olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil. İşte tam bu noktada ücretsiz wi-fi seçeneğinin de hayat kurtaracağını biliyoruz.

Peki, ya güvenlik ?

beachsurfing

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri konusunda dünya liderlerinden Kaspersky Lab ‘in seyahat ederken güvenliğinizi korumanıza yardımcı olacak 10 güvenlik tavsiyesi bulunuyor. İşte, bir parça huzur ve eğlence için çıktığımız tatillerin zehir olmaması için dikkate almamız gereken bu 10 öneri:

Cihaz hırsızlarından korunun- Akıllı telefonları tatilde her an yanınızda bulundurmanız mümkün gözükmeyebilir. Bu nedenle Kaspersky Lab, kaybolan telefonunuzun, tabletinizin ya da dizüstü bilgisayarınızın yerini belirlemek için GPS izlemeyi ve cihazınızı bulamadığınız zaman içinde bulunan tüm verileri silmenizi sağlayacak uzaktan temizleme yeteneğini etkinleştirmeyi öneriyor. Kaspersky Mobile Security çözümüyle bunu yapmanız mümkün.

Cihazınızdaki kişisel bilgilerinize erişimi engellemek için bir geçiş kodu ile çalışan ekran kilidi kullanın.

Tüm cihazlarınızı güvenlik altına alın. Dizüstü bilgisayarlar, fotoğraf makineleri, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarların hepsi güvenlik risklerine karşı aynı duyarlıkta. Siber suçlular, bir bağlantı üzerinden transfer edilen kullanıcıların bankacılık bilgileri, hesap parolaları veya kişisel tanımlanabilecek diğer tüm bilgiler gibi verileri yakalamak için çoğunlukla halka açık ağları gözetler.

Kendi VPN bağlantınızı kurun. Kablolu ya da kablosuz, halka açık bir wi-fi bağlantısından veya otelinizin internetinden faydalanırken, mutlaka bu VPN’i kullanın. Siber suçluların hiçbir şeyden kuşkulanmayan misafirler üzerinde zararlı etkinlikler gerçekleştirmek üzere otellerin internet bağlantılarını kullandıkları bir gerçektir, unutmayın

Parolasız wi-fi kullanırken çok dikkatli olun. Bir kafede veya havaalanında wi-fi bağlantısı yapmaya çalışırken, erişim noktası adı ve IP adres bilgilerini mutlaka bir çalışana sorarak, ortak bir bağlantı imkanı olup olmadığını doğrulayın. Bazı kötü amaçlı kullanıcılar, kablosuz bağlantı sunan mekanların adına benzer isimler kullanarak, sahte wi-fi bağlantıları oluşturmuş olabilir.

Halka açık wi-fi bağlantısı kullanırken, Facebook, Twitter, bankacılık sayfaları gibi kimlik ve kişisel bilgilerinizin sızdırılabileceği veya kredi kartı bilgilerinizin depolandığı sitelere giriş yapmayın. Hassas bilgiler içeren sitelerden birisine mutlaka giriş yapmanız gerekiyorsa, sosyal ağlar, çevrimiçi alışveriş veya bankacılık siteleri dahil, hücresel ağ üzerinden bağlantı kurmayı deneyebilirsiniz.

Tüm cihazlarınızda güvenilir bir anti-virüs programı kullandığınızdan emin olun.

Çevrimiçi bankacılık hizmetleri, kişisel hesaplarınız veya çevrimiçi alışveriş için ortak bilgisayarları kullanmaktan kaçının. Bu bilgisayarlarda tuş vuruşlarını izleyip kaydedebilen ve internet trafiğini kesebilen çok sayıda casus yazılım programı çalışıyor olabilir.

Bilgilerinize erişilmesini veya alıkoyulmasını engellemek için, bluetooth hizmetini sadece gerektiği zamanlarda açık tutun.

Varış noktanızda mobil 3G kablosuz erişim alanı kiralayarak, güvensiz bağlantı riskini ve dolaşım ücretlerini ortadan kaldırabilirsiniz.

Yorum Yaz