We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Turizm Röportajları TURİZMDE FARKINDALIĞA YOLCULUK

TURİZMDE FARKINDALIĞA YOLCULUK

Mehmet KARAVURAL- Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı ile Farkındalığa yolculuk projesi hakkında konuştuk. Konu hakkında bilgiler aktaran KARAVURAL, toplumda ve Turizmde engellilere yönelik algının değişimini hedefleyen projenin detaylarını kendinden dinledik.

gm sakatlar der

Farkındalığa yolculuk eğitimi nedir?

Farkındalığa Yolculuk Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi’nin Ağustos 2013’ten beri Avrupa Komisyonu eş-finansmanı ile yürütmekte olduğu özel bir kalkınma projesidir. Projemiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinasyonunda bulunan Engellilerin Toplumsal Entegrasyonunun Geliştirilmesi hibe programı altında yönetilen, engelliler ile ilgili toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen bir faaliyetler bütünüdür.

Projemizin finansal desteği Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti bütçesinden karşılanmakla birlikte, projemize kurumsal destek sağlayan belirli kurumlar vardır. Projemizin temel destekçileri Akdeniz Üniversitesi Proje Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aktif Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Antalya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’dür.

Projenin hedefinde turizm olduğunu biliyoruz. Bu konuda kısaca bilgi verir misiniz?

Projemiz kapsamında temel hedefimiz turizm ve turizme yönelik istihdamın merkezi konumunda olan TR61 Batı Akdeniz NUTS II Bölgesi’nde sektörde çalışan profesyoneller ve çalışan adaylarının farklı engel gruplarından engelli bireylere davranış şekillerini içeriden bir bakışla öğrenmelerine aracılık etmek ve hedef kitledeki bireylerin engellilik ile ilgili kavramlara bakış açısını ölçmektir. Bu doğrultuda amacımız; ülkemizin sosyal politika gelişimine, turizm öğrencilerimizin ve sektörde yer alan personelin bu konu da bilinçli şekilde hazırlanmalarını ve alternatif turizm yaklaşımlarının gelişmesine katkı sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda tesislerde ve kurumlarda bu eğitimleri vermekteyiz.

Engellileri, özellikle fiziksel engele sahip olanları, sosyal yaşama katılım ve teknik fiziksel ve engelliler ile herhangi bir engeli olmayan insanların sahip olduğu davranışsal engellere karşı mücadele yönünde teşvik etme.

Projeyi nerede uyguluyorsunuz?

Projemizin uygulama alanı Antalya, Burdur ve Isparta’dır. Projeden genel beklentilerimiz ise;

•             Engellilere yönelik algılarda belirgin değişiklikler olması

•             Bölgede engellilerin spor faaliyetlerine daha fazla katılım göstermesi

•             Bölgede savunuculuk ve destek kapasitesinin geliştirilmesidir.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Tüm turizm camiasını bu konuya duyarlı olamaya teşvik eder, eğitim vermekten mutluluk duyarız.

Yorum Yaz