We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler TURİZM HAREKETLENİNCE İŞ İLANLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

TURİZM HAREKETLENİNCE İŞ İLANLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Yenilikçi insan kaynakları platformu Yenibiriş, son güncel veriler itibariyle 2018 yılı turizm-otelcilik sektörüne ilişkin istihdam verilerini açıkladı. Yeni verilere göre Antalya ve Muğla‘da en fazla iş ilanı verilen kategori sırasıyla %47 ve %43 olmak üzere turizm-otelcilik sektörü oldu.

Yenibiriş, 2018 yılı itibariyle ülke genelinde turizm-otelcilik sektörüne ilişkin mevcut istihdam verilerini açıkladı. Antalya ve Muğla’da iş ilanlarında turizm-otelcilik sektörü ilk sırada yer aldı. En çok ilan ise resepsiyonistler için verildi.
Antalya‘da garson, Muğla‘da mağaza görevlisi
Sektör kapsamında Antalya‘da en fazla iş ilanı verilen pozisyon garson olurken, Muğla‘da en fazla iş ilanı verilen pozisyonun mağaza görevlisi olduğu belirlendi. İzmir‘de ise turizm-otelcilik, eğitim sektörünün ardından ikinci sırada yer alırken, İzmir‘de en fazla iş ilanı verilen pozisyonun restoran yöneticiliği olduğu görüldü.

Resepsiyonist ilk sırada
2018 yılının başından bu yana Türkiye genelinde turizm-otelcilik sektörüne yönelik iş ilanlarının başvuru dağılımına bakıldığında ise Resepsiyonist %16.75, Belboy %5.71, Misafir İlişkileri Görevlisi %5.46, Kat Hizmetleri Görevlisi %4.06, Rezervasyon Elemanı %3.05, Garson %1.90, Meydancı %1.78, Kat Görevlisi %1.78, Kat Şefi %1.65, Animatör %1.27 oranlarında belirlendi.

Yorum Yaz