We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02

Kiev Belediyesi Turizm Yetkililerinden oluşan heyet, bugün Türkiye Seyahat Acentaları Birliği genel merkezini ziyaret etti. Ziyaretin Ardından basın açıklaması yapan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir, “Bu yıl Ukrayna’dan Türkiye’ye 1 buçuk milyon ziyaretçi gelmesini ön görüyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’DEN UKRAYNA’YA GİDEN ZİYARETÇİ ORTALAMA 800 DOLAR OLARAK HARCIYOR”

Son zamanlarda iki ülke arasında bu çalışmalar arttığı söyleyen TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir, “Ukrayna Kiev şehri Belediyesi yetkilileri ve Kiev’de bulunan turizm otoriteleri ile bir araya geldik. 2019 yılında Ukrayna’dan ülkemize 1 buçuk milyon ziyaretçi geldi. 2020 yılında pandemi nedeniyle bu sayı 1 milyon oldu. Bu yıl için ise 2020 yılının ilk beş ayına göre değerlendirdiğimizde yüzde 80’lik bir artış söz konusu. Pandemi vakalarının ortadan kalkmasıyla birlikte bu yıl 1 buçuk milyon ziyaretçinin ülkemize geleceğini ön görüyoruz. Son yıllardaki verilere göre Ukraynalı vatandaşların yüzde 90’ının Akdeniz Bölgesi’ni tercih ettiğini söyleyebiliriz. Ülkemizden Ukrayna’ya giden ziyaretçiler ortalama harcaması ise 800 dolar olarak belirlendi” dedi.

“UKRAYNA’DAN DİREKT UÇUŞLARI ÇEŞİTLİ İLLERİMİZDE DE ARTIRMAYI AMAÇLIYORUZ”

Ukraynalı vatandaşların bu sene Kapadokya bölgesine ilgisinin arttığını söyleyen Bilir, “Ukraynalı vatandaşların Kapadokya bölgesinin tercih etmesinin nedeni Ukrayna’dan Kapadokya’ya artık direkt uçuşların olması. Bu direkt uçuşları çeşitli illerimizde artırmayı amaçlıyoruz. Ege Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, İzmir, Ankara, Diyarbakır, Urfa ve Mardin bu bölgelerde direkt uçuşlar çok önemli. Aslında bizler Ukrayna’dan gelecek olan vatandaşların sadece yaz aylarında değil 12 ay boyunca Türkiye’ye gelmesini sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz