We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 2020 İçin Herhangi Bir Beklentimiz Yok!

2020 İçin Herhangi Bir Beklentimiz Yok!

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

2020 İçin Herhangi Bir Beklentimiz Yok!

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, video konferans sistemi üzerinden turizm gazetecilerinin merak ettiklerini yanıtladı.

Müberra Eresinnn

5 bin çalışana uzaktan eğitim verdik

Eresin konuşmasına şöyle başladı:“Bu yıl kayıp bir yıl… 2020 için herhangi bir beklentimiz yok! Çalışmalarımızı 2021 hedefli olarak sürdürüyoruz.” dedi. Eresin, “Sektör olarak bir sonraki yıl için eksiklerimizi tamamlıyoruz” şeklinde konuştu. Eresin, “TÜROB olarak üye tesislerin eğitimi için projeler geliştirdik. Bugüne kadar 5 bin çalışana uzaktan eğitim verdik” diye devam etti.

Yeni desteklere de ihtiyaç var

Eresin, otelcilik alanında dünyanın önde gelen online eğitim sistemlerinden biri olan Lobster.Ink ile yaptıkları iş birliği hakkında konuştu. Eresin şöyle devam etti: “Şirketin eğitim paketlerinin tamamının TÜROB üyelerine açılması için anlaştık.  Hükümetin turizm sektörüne verdiği destekleri değerli ve yerinde buluyoruz. Fakat yeni desteklere de ihtiyaç olduğunun altını her zaman çiziyoruz.

Süreç Bakanlık tarafından iyi yönetildi

Avrupa’dan turistin eylül ayında gelmeye başlayacağı ön görüsündeyim. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları daha önce gelecektir ama, biz sürecin başından beri turizm hareketi için eylül ayını işaret ettik.

Eresin, Bakanlığın başlattığı Sağlıklı Turizm Sertifikası’nın uygulanma şekli hakkında da bilgi verdi.   6 ay boyunca sertifika alan otellerin denetleneceğini söyleyen Eresin şunları söyledi: “Sertifika alan otellere normal denetimlerin yanında gizli misafir de gönderilecek. Herhangi bir aksaklığın tespit edilmesi halinde belgeyi veren değerlendirme şirketi, otele 3 gün süre verecek. Bu süre içinde sorunun çözülmemesi halinde sertifikası iptal olacak. Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı zincir otel markalarının da hazırladıkları hijyen programlarını Türkiye’deki sertifika sisteminin denetim sistemine akredite ettik. Bakanlıkla ortak hazırladığımız kriterlerin Avrupa otelciler birliği üyeleri tarafından da ilgi ve takdirle karşılandı.

Otellerin yüzde 90’nı kapandı

Eresin yaşanan süreçte İstanbul’da otellerin yüzde 90’nın kapandığını söyledi. Açık kalan yüzde 10’undaki doluluklarda ise büyük düşüşler yaşandığını söyleyen Eresin, Nisan ayında otel doluluklarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 83,1 oranında düştüğünü açıkladı. Eresin, ortalama doluluğun ise yüzde 11’ler seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

 

Yorum Yaz