We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel 2021 Yılında Türkiye Rakiplerinden Hızlı Toparlanacak

2021 Yılında Türkiye Rakiplerinden Hızlı Toparlanacak

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

2021 Yılında Türkiye Rakiplerinden Hızlı Toparlanacak

Türkiye Bölge Direktörü Arzu Harley Hotelsbeds Gm Talks’un Konuğu idi. Harley, keyifli röportajında 2020 yılını değerlendirdi ve Hotelsbeds Türkiye olarak hedeflerini okuyucularımızla paylaştı. 

Hotelbeds olarak 2020 yılı nasıl geçti?

2020 yılı herkes gibi bizim için de zor geçti. Tam yükselişe geçeceğimiz dönemde pandemiye yakalandık. Bu yıl 2019 yılının üçte biri rakamlarını gerçekleştirdik. Hotelbeds Türkiye Akdeniz Çanağı ülkelerinin içinde yer alıyor. Hotelsbeds Türkiye olarak bağlı olduğumuz bölgedeki ülkeler ise; Portekiz, İtalya, İspanya, Kıbrıs ve Malta. Biz Türkiye olarak, 2020 yılında bu bağlı olduğumuz Akdeniz Çanağı’ndaki ülkelere göre en az hasarı aldık. Hem kaynak pazarlarımızın çeşitliliğinden hem de pandemi sürecini yönetmemizdeki etkinliğimizden ötürü bu avantajı yakaladık. Sonuç olarak tüketicimizin gözü önündeki güven endeksimizi koruduk ve daha da yükselttik.

2021 yılından Hotelbeds olarak beklentiniz nedir?

Şirketimizin konferansı vardı, tepe yönetim bizimle datalar paylaştı. Oradaki güzel mesajları sizlerle paylaşmak isterim.  Türkiye’ye olan güven endeksi teyit edildi. Piyasanın aldığı veriler doğrultusunda Akdeniz Çanağı lokasyonunda Hotelbeds’in 2021’de Türkiye’den beklentisi İspanya’dan , Portekiz’den ve Yunanistan’dan çok daha öte. Biz bu toparlanma sürecini en hızlı yakalayacak ülkeler arasındayız. 2020 yılında gücümüzü ispat ettik. Türkiye, 2021 yılında da gümbür gümbür geliyor. Rakiplerimize göre daha iyi olacağımız aşikar. Hotelbeds olarak ise; 2021 yılından beklentimiz; biz 2019 yılının yaklaşık 30 altında kalacağımızı düşünerek planlama yaptık. 2022 yılında da 2019 yılının rakamlarına ulaşacağımızı düşünerek hedefler belirledik.

Eski günlerimize ne zaman dönüş yapabiliriz?

2021 umutlarımızın yeşerdiği bir yıl olacak. Türkiye olarak başarımızı tekrar ispat edebileceğiz. 2022 yılında da eski günlerimize ve eski planlarımıza döneceğimizi tahmin ediyorum.

Son olarak sezon başlangıcı hakkındaki ön görülerinizi bizimle paylaşır mısınız?

2021 yılı için pozitif bir görüntü çizmekteyim. Ancak bunun yansımalarını mart sonu itibariyle rakamlarda sarı ışık, mayıs itibariyle de yeşil ışık şekilde göreceğimizi düşünüyorum. Sezonun ise Haziran ayında başlayacağını ön görmekteyim.

 

 

Yorum Yaz