Rus fotoğrafçılar Vadim Mahora ve Vitali Raskalovym Giza Piramidi’nin illegal olarak fotoğrafladılar ve bu sayede medyanın epeyce ilgisini çektiler.
İki fotoğrafçı yıllardır, bakınca bile içimizi ürperten yüksekliklere sahip olan dünyaca ünlü binalara çıktılar ve yasal olmayan fotoğraflar çektiler.
Eğer ikili görüntüleri çekmemiş olsa nefes kesici olan bu manzaraları görmemiz imkansızdı, fakat ikilinin çektiği bu fotoğraflar beraberinde tartışmalara da yol açıyor.
Barselona’da bulunan Sagrada Família’dan tutun Çin’in en yüksek gökdelenine tırmanıp çektikleri fotoğraflar onların riskli çekimlerinden sadece bazıları.
1. Rus fotoğrafçılar geçende yaptıkları bu illegal çekimler sayesinde medyanın büyük ilgisini çekti. ( Giza Piramitleri)
2. Çekim yapabilmek için kapanış saati geçtikten sonra 4 saat güvenliklerden saklanmışlar, yakalanma durumunda ise 1 ile 3 yıl hapis cezası ile karşı karşıya geleceklerdi.
3. İkili yıllardan beri Köln, Almanya gibi turistik mekanların kuş bakışı fotoğraflarını çekiyor.
Köln Katedrali, Köln Başpiskoposu Koltuğu ve UNESCO Dünya Mirası gibi yerlerin kuş bakışı fotoğraflarını çekmişler.
4. Gece ile birlikte kalabalık azaldığında, ikili katedrale destek olmak için kurulan çelik iskeleye tırmandı.
5. Çift ayrıca 650 metre yüksekliğindeki Çin’in en yüksek binasına tırmandılar.
Müşteriler normalde 3 asansör kullanarak gökdelenin en üst noktasına çıkabiliyor fakat bununla yetinmeyen ikili gökdelenin üstünde bulunan inşaat vincine tırmanmışlar.
6. Tüm gün vinci ayarlayıp, bulutlarla çevrili Jin Mao Kule’sinin ve Shangai Dünya Finans Merkezi’nin rüya gibi manzaralarını yakalayabilmek için bekleyip toplamda 20 saat harcadılar.
7. Shangai limanı ve gökdelen sırasınının fotoğraflarını çekmek için reklam panolarına tırmandılar.
8. Antoni Gaudi’nin ünlü Sagrada Família katedraline çıktılar.
En tepeye tırmanarak hem binanın hem de şehrin müthiş manzarasını yakalayabildiler.
9. Yine Sagrada Família
Fotoğrafçılar yakındaki vince tırmandılar ve 50 metre daha yukarı çıkabilmek için yapı iskelesi kullandılar. Binanın, daha önce hiç görülmemiş açılardan müthiş fotoğraflarını çektiler.
10. Yandaki binaların çatılarına çıkarak, Paris’te yalnızca birkaç turistin görebileceği açılardan Eyfel kulesini fotoğraflardılar.
11. Eyfel Kulesi’nin en tepesine çıkmak yaygın bir turistik aktivitedir peki ya onu da geçip demirlere tırmanmak ?
Bu cesur insanlar, kulenin ayaklarından sallanmak ve şehrin şipşak fotoğrafını çekmek için baş döndürücü yüksekliklerle yüzleşti ve bu mükemmel fotoğraf bu sayede ortaya çıktı.
12. Cathédrale Notre-Dame de Paris’in kulelerinin en tepesine giden 400 basamağı da çıkabilirsiniz ama fotoğrafçılar katedralin heykellerini yakından çekebilmek için binanın ön cephesine tırmanmaya karar verdiler.
13. Çek kralların ve kraliçelerinin dini servislerinin ve taç giyme törenlerinin yer aldığı, Prag, Çek Cumhuriyeti’ndeki en büyük tapınağı olan St. Vitus Katedrali’nin ön cephesine tırmandıklarında şok olmuş bir polis tarafından tutuklandılar ama sonra salıverildiler.
14. Osaka, Japonya’daki Akashi Kaikyö Köprüsü dünyanın en uzun ve 298 metreye uzanan direkleriyle de en yüksek asma köprüsüdür.
Köprü turistlerin ziyaretine açıktır ama iki turist geceye kadar beklemişler, en tepeye kendi kendilerine çıkmışlar ve bu fotoğrafı çekebilmek için kabloların üstünde yürümüşler.
15. La Basilique du Sacré Cœur de Montmartre
La Basilique du Sacré Cœur de Montmartre, başkentin panoramik görüntüsünü sunan 400 metreden yüksek seyir terası ile Paris’in en simgesel anıtlarından biri olarak görülür. Fakat iki fotoğrafçı, detayları vitrine çıkarmak için resmi seyir noktası yerine kilisenin çatısında gezinmeyi tercih etmişler.
16. Suyun üstündeki bir çatıya tırmanarak, İsveç’in en ünlü binalarından biri olan Stockholm Belediye Binası’nı çektiler. Bina her yıl belediye meclisine, sanat yapılarına ve Nobel Ödülü’ne ev sahipliği yapar.
17. Varşova’daki sinemalara, yüzme havuzlarına, müzelere, kütüphanelere, tiyatrolara ve konser salonlarına ev sahipliği yapan ve Polonya’nın en büyük binası olan Kültür ve Bilim Sarayı’nın bu fotoğrafını çekebilmek için iki fotoğrafçı, inşaat halinde olan yandaki binaya inşaat iskelesi sayesinde girmişler ve korumalardan saklanarak bu mükemmel fotoğrafı çekebilmişler.
18. YouTube’taki Shangai Kulesi’ne tırmanışlarının videosu bu kadar çok beğeni alınca, Dubai’deki Burj Khalifa’dan sonra dünyanın en yüksek ikinci kulesi olarak yapılan Shenzen, Çin’deki Ping An Finans Merkezi’ne tırmanmışlar. Gökyüzüne uzanan 660 metrelik yapıya tırmandıklarında, Çin’in yılbaşında burada bir gösteri tırmanışı yapmaya karar vermişler.
19. Ayrıca Stockholm’ün metro sistemi gibi yeraltı tünellerine ve endüstriyel merkezlere de gitmişler. Bu fotoğrafları çekebilmek için tüm riskleri göze almışlar.