We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Alman tur operatörleri 2023 için iyimser

Alman tur operatörleri 2023 için iyimser

GM Haber Merkezi

Geçtiğimiz turizm yılındaki rekor rakamların ardından Türkiye tur operatörleri 2023 yılı için son derece iyimser: Neredeyse tüm operatörler, hem uçuş hem de otel sektörlerinde kapasitelerini bir kez daha genişletti.

Alman basınından turistikaktuell.de’den Matthew Gurtler’in haberininde Türkiye’nin imajının son zamanlarda önemli ölçüde iyileştiğinden bahsedildi. Konuyla ilgili Almanların, Türk turizminden memnun oldukları aktarıldı.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

Türkiye’de, iyi fiyat-performans oranı önemli bir rol oynamaya devam ediyor. Bunun, esas olarak İngiltere ve Almanya gibi pazarlar tarafından yönlendirilen iyi kapasite kullanımı ile ilgisi var.
Ancak bu aynı zamanda bir kalite meselesi, özellikle Korona döneminde birçok otel işletmecisi tesislerine yatırım yaptı ve tatil köylerini yeniledi. Barut Hotels Satış Müdürü Mesut Kurtulmuş, “Kalitenin bir bedeli vardır” diyor.

En son rezervasyon verilerindeki, ekonomik seçeneklere yönelik hafif eğilime rağmen, Almanların kaliteye odaklandığını gösteriyor.

Anex Tour sayıları ikiye katlamak istiyor

Organizatörlerin son açıklamaları beklentilerin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Anex Tour (Anex, Neckermann, Öger Tours ve Bucher Reisen markaları) Türkiye için rakamları en az ikiye katlamak istiyor ve diğer tüm sağlayıcılar da Türkiye için önemli bir büyüme bekliyor. Alltours’un Sahibi Willi Verhuven, 2024’te Türkiye’de en az 500 bin misafir ağırlamak istiyor.

Türk Rivierası Mallorca’dan daha önemli

TDA’ya göre, beş tur operatörü, Almanya pazarındaki tüm Türkiye rezervasyonlarının yaklaşık dörtte üçünü oluşturuyor. Bunlar, TUI, FTI, DER Touristik, Alltours ve Schauinsland-Reisen. TDA’ya göre yüzde 20 civarındaki payıyla Türk Rivierası, Alman tur operatörleri için de ilk 15 otel destinasyonu arasında bir numara. Mallorca yüzde 15, Girit yüzde 8 paya sahip.

İlk tahminlere göre, 2022’de yaklaşık üç milyon Alman misafir tatillerini Türk Rivierası’nda geçirdi. Bu sayı gelecek yıl daha da artabilir: BT sağlayıcısı Traffics’e göre Türkiye şu anda paket tur arama sorgularında İspanya, Mısır ve Yunanistan’ın çok önünde.

Yorum Yaz