We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Rus turistlerin vazgeçilmezleri

Rus turistlerin vazgeçilmezleri

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Rusya’daki Tivil.ru seyahat servisi, 2022 yılında Rus turistlerin hangi tatil yerlerini seçeceğini açıkladı.

Maya Lomidze: “Tur fiyatlardaki artış %60’ı buldu.” dedi.

Seyahat servisinin verilerine göre yaz tatilleri için talep gören bölgeler arasında ilk olarak Kırım, Krasnodar ve Leningrad Bölgesi yer alırken, Rus turistler tarafından yaz tatilleri için tercih edilecek bölgeler arasında Stavropol Krayı, Tver Oblastı, Kaliningrad Oblastı, Tataristan Cumhuriyeti, Karelya ve Moskova yer aldı.

Gazetem.ru ‘nun haberine göre yaz mevsiminden çok önce konaklama ücretini ödemeye hazır olan turist sayısı geçen yıla göre %30 arttı. Talepte en belirgin artış %46 ile Feodosya ve Sivastopol otellerinde görülürken, Kislovodsk’a olan taleplerde %150, St. Petersburg ve Kabardinka otellerine erken rezervasyon taleplerinin ise %175 arttığını açıkladı. Yaz tatilleri için erkenden otel rezervasyonu yaptırmak isteyen Rusların Moskova taleplerinde %200’lük artış gözlemlendi.

Tivil.ru uzmanları, bu yıl Kırım ve Krasnodar Bölgesi tatil beldelerindeki otel ve sezonluk dairelerde gecelik konaklama maliyetinin %10 oranında artış gösterdiğini vurguladı. Bu sezon erken rezervasyonlarda fiyatı en çok yükselen bölgeler ise %63 yükselişle Chernomorski ve Tarkhankut tatil beldeleri oldu.

Rus turistlerin Kislovodsk’taki tatilleri için gecelik ortalama bin 800 rubleden fazla para ödemesinin gerekeceğini söyleyen uzmanlar, Petrozavodsk’ta gecelik konaklama ortalamalarının 4 bin 200 rubleye çıktığını, Sivastopol, Feodosya, Kabardinka, Moskova ve St. Petersburg’da ise bir gecelik konaklama ortalamalarının 3 bin 100 ila 3 bin 500 ruble arasında değiştiğini aktardı.

Erken rezervasyon verilerine göre Rusların yaz tatilleri için aldığı yurtiçi tatil paketlerinde ortalama tatil süresi %8 düşüş gösterirken, Ocak 2022’de Rusların yaz tatilleri için 8 gecelik rezervasyon yaptırdığı gözlemlendi.

Yorum Yaz