We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Ruslara Kasım ayında 4 günlük tatil

Ruslara Kasım ayında 4 günlük tatil

Rusya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Rusya’daki vatandaşlar bu yılın kasım ayında dört gün tatil yapacak.

Rusya Çalışma Bakanlığı 4 Kasım Ulusal Birlik Günü sebebiyle 2 Ocak’taki tatil gününü Kasım’a kaydırdı. Yeni güncelleme ile birlikte Rusya’da 4, 5, 6 ve 7 Kasım tarihleri tatil ilan edildi.

Bakanlık tatil öncesindeki son çalışma gününün de en az bir saat kısalacağını aktarırken, 4 Kasım Ulusal Birlik Günü’nün perşembe gününe denk geleceğini ve 5 Kasım Cuma gününün iş günü olmayacağını belirtti. Bakanlık ardından gelen hafta sonuyla birlikte arka arkaya dört gün tatil yapılabileceği bilgisini paylaştı.

Rusya’da her yıl 4 Kasım’da kutlanan Ulusal Birlik Günü, 2005 yılında resmi olarak tatil kabul edilmişti.

YENİ YIL TATİLİ 10 GÜN
Daha önce Rus hükümeti, 2022 yılı tatil günlerini belirlemişti. Buna göre Rusya’da yeni yıl tatilleri 10 gün (1- 9 Ocak arası), Mayıs tatilleri ise 30 Nisan ve 3 Mayıs ile 7 Mayıs ve 10 Mayıs arası sürecek.

Bakanlar Kurulu 1 Ocak ve 2 Ocak (Cumartesi ve Pazar) tatil günlerinin çalışma dışı tatillere denk geldiğini, bu yüzden bu tatil günlerinin sırasıyla 3 Mayıs ve 10 Mayıs’a ertelendiğini vurgulamıştı.

Ülkede yılbaşı tatilleri on gün sürerken, 2022 yılındaki Mayıs tatillerinin ilki (30 Nisan- 3 Mayıs 2022) dört gün, ikinci kısmı da (7- 10 Mayıs 2022)yine dört gün tatil ilan edildi.

Yorum Yaz