We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Türkiye’ye aşı turları başladı: Ruslar sertifika alabilecekler mi?

Türkiye’ye aşı turları başladı: Ruslar sertifika alabilecekler mi?

Daha önce yabancı aşılar için Hırvatistan, Sırbistan, Macaristan gibi ülkelere giden Rus turistler için Türkiye kapısı açıldı. Rusya’dan Türkiye’ye düzenlenen aşı turlarının asgari fiyatı 46 bin 400 ruble, yani 610 dolar olarak açıklandı.
Rusya Tur Operatörleri Birliği, aşı turuna imkan veren düzenlemelerin kabulünden sonra piyasada tekliflerin ortaya çıkmaya başladığını duyurdu.
Russkiy Eskpres adlı firmanın başlattığı turlar 3, 4 ve 5 günlük düzenleniyor. Tur fiyatına uçak bileti, transferler, 3 yıldızlı otel konaklama ücreti, rehber ve aşı dahil.
Bu sayede Rusya vatandaşları Avrupa Birliği ülkelerine ve Amerika Birleşik Devletleri’ne girebilmek için bu ülkelerde kabul gören Pfizer ve BioNTech gibi aşıları olabilecek. Ancak Rus turistlerin sertifika alabilmeleri için iki doz aşı olmaları gerekiyor. Geçtiğimiz hafta Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, ülkede turist olarak bulunan yabancıların da artık aşı olabileceği ve sertifika alabileceğini açıklamıştı. Ancak sertifika konusu Rusya’da tartışılmaya devam ediyor.
RIA’nın haberinde, “Rus turistlerin Türkiye’de covid-19 karşı aşı sertifikası verme sorunuyla karşı karşıya kalabileceği” iddia edildi.
Rus medyasında yer alan haberlere göre, Türkiye’de aşının kendisi ücretsiz fakat aşı hizmet bedeli olarak yaklaşık 30 dolar civarında bir ücret ödenecek.
M24 TV’nin haberinde, “Türkiye’yi turist olarak ziyaret edenlere sertifika düzenlenmiyor. Bunun için ülkede oturma iznine sahip olmanız gerekir” iddiasını ortaya attı. Haberde, “Türkiye’de turistler ya Pfizer, BionTech ya da Sinovac aşısı yaptırabilir. Her aşı için hizmet bedeli olarak 400 TL (yaklaşık 2,2 bin ruble) ödenecek. Aşılanan kişinin bilgileri ilk enjeksiyondan sonra devlet bilgi sistemi e-Nabız’e girilecek, ayrıca kağıt ve dijital sertifikalar da verilecek” deniyor.
Diğer yandan ATOR yetkilileri, iki doz Pfizer/ BionTech aşısı olan Rus turistlerin Avrupa Birliği tarafından kabul edilen aşısı sertifikası “Green Pass” alabileceklerini belirttiler. Sonuç olarak Rus turistlerin iki doz aşı için ya Türkiye’de iki hafta kalması, ya da iki kez gitmesi gerekecek.

Yorum Yaz