We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler WTTC Başkanı Simpson: Zorlu şartlara rağmen turizm sektörü dirençli

WTTC Başkanı Simpson: Zorlu şartlara rağmen turizm sektörü dirençli

GM Haber Merkezi

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi’nin ( WTTC ) yayınladığı Ekonomik Eğilimler Raporu, ABD’nin dünyanın en büyük ve en güçlü seyahat ve turizm pazarı olmaya devam ettiğini ortaya koydu.

WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson konuyla ilgili şunları söyledi: “Raporumuz, virüsün yayılmasını durduramayan dünya çapında seyahat kısıtlamalarının etkisine rağmen seyahat ve turizm sektörünün direncini gösteriyor. Zorlu bir makro ortama rağmen, seyahat ve turizm geri döndü. Bazı istisnalar dışında dünya yeniden seyahat ediyor. İş seyahatinde bir canlanma görüyoruz. Önümüzdeki 10 yıl içinde seyahat ve turizm büyümesi küresel ekonomiyi geride bırakacak.”

Pandemi süreciyle birlikte ABD, uyguladığı uzun süreli kısıtlamalara rağmen seyahat ve turizm sektörünün en üst sırasında yer almaya devam ediyor. Oxford Economics’in WTTC için yaptığı araştırma’da, Çin’in ikinci ve Almanya’nın üçüncü olduğu açıklandı. Yabancı kaynaklarda yer alan habere göre ise, uluslararası ziyaretçi sayıları düşerken, en iyi ekonomilerin yurt içi seyahat yoluyla sayılarını artırdığı için sıralamaların yanıltıcı olduğunu belirtti.

Raporda ABD’nin, uluslararası gezgin harcaması sıralamasında, pandemi öncesindeki konumundan düştüğü görüldü. Ancak dikkat çeken bir diğer nokta ise iş seyahatlerinin, son iki yılın zorluklarına rağmen iyileşmesi oldu. WTTC’nin tahminlerine göre, dünya çapında iş seyahatinin bu yıl %41’den fazla büyümesi bekleniyor. Önümüzdeki 10 yıl için iş seyahatlerinin yıllık ortalama %5,5 oranında büyüyebileceğini tahmin ediyor.

WTTC’nin verileri, Seyahat ve Turizm sektörünün GSYİH’ye katkısı açısından Çin’in 814 milyar ABD doları ile ikinci sırayı koruduğunu, Almanya’nın ise 251 milyar ABD doları ile dünyanın en büyük üçüncü seyahat ve turizm sektörü olarak kaldığını ortaya koyuyor.
Birleşik Krallık, 2019’daki beşinci sıradan 2021’de dokuzuncu sıraya dramatik bir şekilde geriledi ve ilk 10 ülkenin en büyük düşüşü olan 157 milyar ABD dolarının biraz üzerinde bir katkı sağladı.

Uluslararası gezgin harcamaları açısından, pandemiden önce dördüncü sırada yer alan Fransa; İspanya, Çin ve ABD’yi geçerek birinci sırayı aldı. Dünyanın geri kalanına kapalı olan Çin, pandemiden önce ikinci sıradaydı, ancak 2021’de çarpıcı bir şekilde 11. sıraya düştü.

Asya Pasifik genelinde, Tayland ve Japonya gibi büyük seyahat ve turizm pazarları uluslararası pazarlarda büyük kayıplar yaşadı.

WTTC, 2032 yılına kadar Çin’in ABD’yi geçerek dünyanın en büyük Seyahat ve Turizm pazarı olabileceğini tahmin ediyor.

Araştırma, Çin’in Seyahat ve Turizm sektörünün GSYİH’ye katkısının 2032 yılına kadar 3,9 trilyon ABD dolarına ulaşabileceğini ve bu sayede onu dünyanın en güçlü seyahat ve turizm pazarı haline getirebileceğini ve Hindistan’ın Almanya’yı 457 milyar ABD Doları değerindeki tahmini değerle üçüncü sıraya taşıyabileceğini gösteriyor.

Yorum Yaz