We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Aktüel Z kuşağı tatili unuttu

Z kuşağı tatili unuttu

GM Haber Merkezi

Yapılan araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 70’inin tatile gidecek parası yok. Genç nüfusu ifade eden Z kuşağının da yüzde 89’u tatile …
Yapılan araştırmaya göre, vatandaşların yüzde 70’inin tatile gidecek parası yok. Genç nüfusu ifade eden Z kuşağının da yüzde 89’u tatile gidemiyor.

Hayat pahalılığı nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar tatile de gidemez hale geldi. Tüketici Birliği Federasyonu “Yaşasın Tatil” isimli kamuoyu araştırmasını yayınladı. Buna göre, vatandaşların yüzde 69.7’sinin tatile çıkmak için bütçesinin yeterli olmadığını belirtiyor. Son bir yıl içinde tatile gidemeyenlerde en büyük pay da Z kuşağını ait. Genç nüfusu ifade eden Z kuşağının yüzde 89’u tatile gidemiyor.

Yapılan ankette “Ne sıklıkta tatilde gidersiniz” sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 43.7’si son üç yıldır tatile gidemediğini beyan ederken, yüzde 37.6’sı yılda sadece bir kez tatile gittiğini, yüzde 15’i ise yılda 2-3 kez tatile gittiğini beyan etti.

KALABALIK AİLELER

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süphan Nâsır ve Araştırma Görevlisi Merve Kır tarafından yapılan ankette, hane halkı sayısının artmasıyla tatile gidememe oranlarının da arttığı görüldü. Buna karşın, hane içinde çalışan kişi sayısı arttıkça tatile gitme oranları da artış gösteriyor.

Taksitli tatil planı

Yaşasın Tatil isimli araştırmada, yaz tatiline gideceğini beyan edenlerin yüzde 52’si kendi bütçesiyle tatilini finanse edeceğini belirtirken, yüzde 44’ü ise kredi kartına taksit ile tatile gideceğini belirtti. Tatile gideceğini beyan edenlerin yüzde 18’i kendi yazlık evinde kalacağını söyledi. Öte yandan yüzde 16’sı yakınlarına ait yazlık evde kalacağını kaydetti. Bu veriler ışığında tatile gideceğini beyan edenlerin yaklaşık üçte birinin ücretli konaklama yöntemlerini tercih etmediği görüldü.

Yorum Yaz

Bu site reCAPTCHA ve Google tarafından korunmaktadır Gizlilik Politikası ve Kullanım Şartları uygula.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.