We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Slide 2022 GAP yılı olacak

2022 GAP yılı olacak

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

2021 yılı sonbaharında Güneydoğu Anadolu bölgesi turizm anlamında çok yoğun bir sezon geçirdi. Temmuz ve Ağustos aylarında yoğun ilgi gören Güneydoğu Anadolu, 2022 sezonuna çok iyi hazırlandı.

Turizm işletmecileri, turizm acenteleri, araç ulaşım tedarikçileri, restoranlar, aynı zaman da üç büyük bölge rehberler odası, Bölgeye gelecek misafirleri en mükemmel şekilde ağırlamanın gayret ve çabası içerisindeler.

Otellerle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler doğrultusunda 2022 şubat ayından itibaren talepler yoğunlaşacak. Mart ayı da bölge için hareketli geçecek. Ramazan ayının Nisan’a denk gelmesi turizm hareketliliğini azaltsa da bölge inanç turizmi kapsamında nisan ayının da yoğun olarak geçeceği tahmin ediliyor.

Pandemi ile değişen ekonomik finansal problemler iç piyasanın hareketlendirecek. Kur sebebiyle yurt dışı seyahatlerin yurt içine döneceği öngörülüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU İLGİ ÇEKİYOR

Sadece yerli turistlerin ilgi odağı olmaktan çıkan bölge aynı zaman da yabancı turistlerinde ilgisini çekmeyi başardı.

Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Batman, Adıyaman Şırnak bölgelerinde önemli tarihi yapılar mevcut. Son dönemde de tarih ve arkeoloji açısından önemli kazılar yapıldı. Bulunan kalıntılar dünya basınına damgasını vurdu ve bölgeye merakı artırdı.

2019 yılı ‘’Göbeklitepe yılı’’ olarak ilan edildi. 412 bin 378 kişi ziyaret ederek Altın çağını yaşadı.  2020 yılına bu sayının kırılması beklenirken, pandemi nedeni ile ziyarete kapatılması ziyaretçi sayısını düşürdü. Haziran ayı itibariyle yeni normalleşme süreci ile kısa sürede yaklaşık 10 aylık sürede toplam 460 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. 2019’daki ziyaretçi sayısının da üzerine çıktı.

2022 yılında ise ziyaretçi sayısının 1,5 milyona ulaşabileceği konuşuluyor. Göbeklitepe’nin yanı sıra 1997’de Şanlıurfa merkeze 55 kilometre uzaklıkta bulunan ”Karahantepe” keşfedildi. Kazılar sonucu Göbeklitepe ile yaşıt ve benzer özelliklere sahip olduğu ortaya çıktı. Bu da bölgeye olan merakı ve heyecanı artırdı.

Yabancı turist hem tarih ve kültürel açıdan çok zengin bir coğrafyada geziyor hem de bölgeye özgü zengin mutfak lezzetlerini tadıyor. Her milletin damak tadına uygun ürünlerin varlığı bölgenin zenginliğini bir kez daha kanıtlıyor.

Bütün paydaşlar olarak 2022 ve 2023 Turizmine hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Misafirlerimizin daha güzel ve hızlı hizmet almaları için yoğun çalışmalar yapıyoruz.

2022 yılı GAP yılı olacak.

Şanlıurfa Rehberler Odası Üyesi Profesyonel Turist Rehberi İbrahim ŞAHİN

 

1 yorum

Orhan yibar 06 Ocak 2022 - 11:58

GAP Güneydoğu Anadolu 2022 yılı olacak profesyonel turist rehberi İbrahim Şahin çok güzel anlatmış teşekkürler

Cevapla

Yorum Yaz