We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Uncategorized Zuhal Senai yazdı…Yaşasın Yeni Ben!

Zuhal Senai yazdı…Yaşasın Yeni Ben!

GM Haber Merkezi

Eski ve deneyimli bir Turizmci, yeni Wellbeing uzmanı ve aynı zamanda Qigong Eğitmeni olarak artık her ay bu köşeden sizlerle sağlıklı yaşamla ilgili faydalı, pratik ve uygulanabilir bilgiler paylaşmaya çalışacağım.

Ben kısaca kimim?

1979 yılında Almanya’da doğdum, evli, 2 muhteşem çocuk annesiyim. Turizm hayatına 2002 yılında Antalya’da başladım. Kayıtur, Öger, Meetingpoint ve ETS Tur gibi sektörün önemli aktörlerinde yöneticilik yaptım ve sonrasında da 2020 yılı itibari ile kendini Sağlıklı Yaşama adamış biriyim ☺

Bu dergide, bu köşeye ne gerek var diye düşünebilirsiniz. Ben de size şunu söyleyebilirim.
İşinizde başarılı olmak, en yüksek performansınızı göstermek, stresinizi yönetmek, odağınızı yaptığınız işte sürdürmek, sağlıklı iş ilişkileri geliştirmek ve en basiti, yoğun geçen iş hayatında sadece kendinize zaman ayırmak ve ne kadar değerli olduğunuzu hissetmek için bu köşeden sizlere sesleneceğim.

Evet, gelelim Sağlıklı yaşama…
Wellbeing kelimesini son zamanlarda çok sık duymaya başlamışsınızdır. Wellbeing iyi olma hali demek, bu iyi olma hali sadece fiziksel olarak değil, aynı zamanda zihinsel, ruhsal, çevresel ve finansal olarak da iyi olma anlamına geliyor. Bu 5’i iyi ve dengede ise bizler iyi, dengede ve sağlıklıyızdır ve mevcut potansiyelimizin en iyi halini yaşar, hayat kalitemizi arttırır, yaşamdan zevk alır, ağzımızın tadı yerine gelir ☺

Bunu yapmak da düşündüğünüz kadar zor değil, aksine kolay ve zahmetsizdir. Sadece ne yapmamız gerektiğini biliyorsak, elimizde iyi bir rehber varsa yaşam dönüşmeye başlıyor. Düşündüğümüzün aksine Sağlıklı yaşamak ya da well-aging dediğimiz Sağlıklı yaş almak sadece spor yapmak ve beslenmeye dikkat etmek anlamına gelmiyor. Bütünsel olarak sağlıklı olabilmek için ilk adım ne biliyor musunuz?

SİRKADYEN RİTME GÖRE UYKU

Evet yanlış duymadınız, uykumuz sağlıklı yaşamın en önemli unsuru ve ilk adımıdır. Sirkadyen ritimlere bağlı olmak, yani ışığın dalga boyuna göre çalışan biyolojik saatimiz uyku düzenini, beslenme davranışını, hormon salınımını, kan basıncını ve vücut sıcaklığını düzenlemeye yardımcı olur. Kısaca, bedensel işlevlerimiz sirkadyen ritimlere göre yürümektedir.

Tavsiye edilen uyku saatleri:
23.00 ve 04.00 saatleri arasında uykuda olmak, çünkü
23.00-02.00 saatleri arasında fiziksel detoks
02.00-04.00 saatleri arasında zihinsel detoks mekanizmaları çalışır. Bu süreci kaçırdığımızda beden kendiniz yenileyemez, zihinsel olarak da şarj olmadığımız ve çöp düşünceler de tahliye olmadığı için ertesi gün uyuşuk, enerjisi düşük, odaklanma sorunları yaşayan bir tip haline geliriz. E bu da tabii işimize ve özel hayatımıza yansır.

Bir sonraki yazımda Uykuyu detaylandırıp, az uyursak bedende neler oluyor, sağlıklı bir uyku alırsak neler oluyor onları paylaşacağım. Ve tabii Sağlığımızın 2.adıma geçeceğiz.

Evet Sağlıklı olmak, yaşam kalitemizi arttırmak ve yaşamımızın en tatminkar versiyonunu yaratmak hiç de zor değil. Taş atıp kolunuz bile yorulmayacak.

Konfor alanlarımızı çok terk etmeden, ufak dokunuşlarla ve sağlam adımlarla yaşamı yeniden inşa edeceğiz.
O zaman…

Yaşasın Yeni BEN !!!!!

Yorum Yaz