We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02

Titanic Mardan Palace Genel Müdürü Yüksel Gürhan; Türk turizminde hızla yükselen personel sorunu üzerine değerlendirmeler yaparak sektörün personel konusunda neler yapması gerektiği konusunda önemli noktalara değindi. Housekeeping ve stewart departmanlarında nitelikli personel sorununa dikkat çekti.

PERSONELLERİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Gürhan üzerine önemle dikkat etmemiz gereken bir konunun da Housekeeping ve stewart departmanlarında yaklaşık son 7 yıldır yaşanan nitelikli kaynak sorunu olduğuna dikkat çekerek; “Ne yazık ki Maid’lerimiz meslekten koptular ve evlerine döndüler. Bu iki departman S.O.S veriyor. Bu departmanlar başta olmak üzere diğer departmanlara da dört elle sarılıp stajyerlerimize de değer verip kendi bünyemize alarak personellerimize sahip çıkmalıyız.” dedi.

PERSONELİMİZİN HAKLARINI KORUDUK

Yüksel Gürhan, konaklama sektöründe memnuniyeti üç ayağı olduğunu belirterek öncelik misafir memnuniyeti, sonra patron memnuniyeti daha sonra ise personel memnuniyeti olduğunu söyledi. Gürhan; “Personelin memnuniyeti en önemli. Titanic Mardan Palace olarak; personelimizin haklarını patronlarımızın desteği ile Nisan ayında otelimizi açarak onlara iş imkânı sunduk.” dedi.

Türk Turizmi ve personel sorunu hakkında ise; “Türk turizmi açısından 2022 ve 2023 yılları inanılmaz güzel iki yıl olacak. Şimdiden bu yıllara hazırlıklı olmalıyız. Bu yıllara da hazırlanırken Türk Turizmcisi personele yatırım yapmalıdır. Titanic Ailesi olarak bu konuda başarılı bir İK ekibimizle planlamalarımızı kusursuz bir şekilde yaptık. Çok sayıda stajyer çalıştırarak yeni neslin de turizme tutkuyla bağlanmalarını sağlamalıyız. Ayrıca Z kuşağının beklentilerini göz ardı etmemeliyiz. Onları, güler yüzle, tatlı dille ve onlara değerli bireyler olarak yaklaşmalıyız.”

Yorum Yaz