We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Erzurum Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu At Biniciliği ve Hippoterapi (Atla Terapi) Bölümü öğrencileri, eğitimleri gibi stajlarını da atlarla yapıyor. Okulda öğrencilerin eğitimi dışında engelli çocuklar ve yetişkin bireylere hippoterapi eğitimi veriliyor. Üniversite kampüsündeki çiftlikte eğitim ve staj gören Meslek Yüksekokulu At Biniciliği ve Hippoterapi Bölümü öğrencileri günlerinin büyük bir bölümünü atlarla geçiriyor. Okulda öğrencilerin eğitimi dışında dünya standartlarına uygun 1 kapalı, 5 açık manej alanında otistik, down ve benzeri sendromlu engelli çocuk ve yetişkin bireylere hippoterapi eğitimi veriliyor.

MEZUNLARI İŞSİZ KALMIYOR

Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü Öğretim Görevlisi Murat Temel, At Biniciliği ve Hippoterapi Bölümü’ne 2017- 2018 eğitim öğretim yılında öğrenci almaya başladıklarını belirtti. Yüksekokulda profesyonel at binme eğitimi almak isteyenlere de hizmet verildiğini belirten Temel şunları söyledi:

“İki yıllık ön lisan programlı bir bölüm. Atçılık ve antrenörlük programında öğrencileri hem at hem de binici antrenörü olarak yetiştiriyoruz. Şu an popüler olan bir bölüm. Buradan mezun öğrenciler isterlerse 4 yıllık Veterinerlik ya da Ziraat Fakültesi’ne geçiş yapabiliyor. İsterlerse antrenör olarak TCK bünyesinde veya federasyona bağlı binicilik kulüplerinde çalışabilirler.”

EĞİTİM AT TIMARI İLE BAŞLIYOR

Yaz sezonunda okulun kapalı olduğunu, staj döneminin devam ettiğini de dile getiren Temel, derslerin sabah at tımarlamasıyla başladığını, daha sonra da atların eğitimi, biniş eğitimi, biniş öncesi ve sonrası at bakımı ve teknik konularda devam ettiğini bildirdi.

Öğrencilerden Sare Tuanna (20), eğitimlerinde olduğu gibi stajlarını da çok sevdikleri atlarla geçirdiklerini belirterek, “At antrenörü ya da veteriner olmak istiyorum. İkisi bir arada olursa çok güzel olur. Kendi yerimi açıp çiftlik kurmayı da istiyorum. 2 yıl boyunca büyük bir zevkle okudum. Atlar muhteşem bir hayvan. Güzel bir eğitimin ardından şimdi de staj görüyoruz. Atlarla ilgili her şeyi biliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yaz