We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem 2 ülke daha Schengen bölgesine giriyor

2 ülke daha Schengen bölgesine giriyor

Avrupa Birliği’nin pasaportsuz seyahat alanı Schengen bölgesine 2 ülkenin daha kabul edilmesi bekleniyor.
Bulgaristan ve Romanya Cumhurbaşkanları yasadışı göçle mücadelede üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek bu yıl iki ülkenin de Avrupa Birliği’nin pasaportsuz seyahat alanı Schengen bölgesine kabul edilmesini umduğunu söyledi.
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’yı ziyareti sırasında açıklama yapan ve yasadışı göçün Schengen meselesine sadece yapay olarak karıştırıldığını söyleyen Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis, yasadışı göçü engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini, ancak Schengen’in bir parçası olma hakkının tanınmasını beklediklerini ve bu yıl olumlu bir oy almayı umduklarını belirtti.
Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev , bölgede güvenlik için ortak bir sorumlulukları olduğunu ifade ederek, ülkeleri için öncelikli ortak hedefin Schengen olduğunu ve en kısa sürede kabul edilmeleri için hazır olduklarını beyan ettiklerini belirterek Schengen önündeki engellerini kaldırmak ve kolektif katılımlarını hızlandırmak için birlikte çalışacaklarını söyledi.
İki AB ülkesi, Avusturya’nın izinsiz göçle ilgili endişeleri nedeniyle 2022’nin sonlarında Schengen dışında tutulmuş Hırvatistan 1 Ocak 2023 itibarıyla bölgeye katılmıştı. Her iki ülke de Avusturya’nın yasadışı göçmenlerin Avrupa’ya geçiş yolu oldukları yönündeki iddialarını reddediyor.

Yorum Yaz