We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa DÜNYA Putin başarısız turlarla ilgili talimat verdi

Putin başarısız turlarla ilgili talimat verdi

Vladimir Putin, hükümete 24 Şubat’tan sonra uygulanamayan yurt dışı turlarıyla ilgili talimat verdi. Rusya hava sahası şartları gibi nedenlerle gerçekleşemeyen turlar için, hükümetin yeni yetkileri olacak aynı zamanda tur operatörleri ve turistler tazminat alacak.

Atorus’un haberine göre, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in internet sitesinde, 18 Temmuz 2022’de gerçekleştirilen Stratejik Kalkınma ve Ulusal Projeler Konseyi toplantısının ardından 5 Eylül’de talimat yayımlandı. Hava yaptırımları nedeniyle 24 Şubat 2022’den sonra gerçekleşmeyen yurtdışı turlarıyla ilgili talimatta, 15 Aralık 2022’ye kadar, tur operatörleri tarafından Şubat’tan önce imzalanan turistik bir satış sözleşmelerinin “icra, değişiklik veya feshedilmesi” özelliklerini belirleme yetkisini hükümete vermeyi amaçlıyor.

Buna göre, turistlere para iade etme veya onlara eşdeğer turlar sağlama prosedürü, hüküm ve koşulları da belirlenecek. Aynı zamanda tur operatörlerinin tur gerçekleşmeden önce yaptığı masraflar ve giderlerin belirlenmesi için de adımlar atıldı. Sözleşmelerde öngörülen faaliyetlerin uygulanmasında tur operatörlerine yaptıkları masrafların geri ödenmesine ilişkin prosedürü belirlemek için teklifler sunulacak.

Yorum Yaz