We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Türk dizileriyle tüm dünya kültürümüzü merak ediyor

Türk dizileriyle tüm dünya kültürümüzü merak ediyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Uzun yıllar boyunca Hollywood yapımları sayesinde farklı coğrafyalarda ilgi duyulan kültür Amerikan kültürüyken, bugün dünya halkları Türk dizileri sayesinde Türk kültürünü merak etmeye başlıyor” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunus Emre Enstitüsü’nde, ‘Türk dizileri ve Türkçe’ konulu saha araştırmasının sonuçlarının açıklandığı ‘Türk Dizilerinin Türkçe ve Türk Kültürünü Yakınlaştırıcı Etkisi’ programına katıldı. Bakan Ersoy, Türk kültürünün daha geniş kesimlere ulaştırılması konusunda Türk dizi ve filmlerinin büyük bir önem taşıdığını belirterek, “Bugün insanlığın içinden geçtiği zor koşullar karşısında ülkemizin üstlendiği misyonun son derece önemli olduğuna inanıyoruz.

Küresel adaletin sağlanması hususunda, barışın, kardeşliğin, insan hak ve özgürlüklerine uygun bir yaşamın tesis edilmesi adına Türkiye’nin sesinin dünyanın dört bir yanına ulaştırılması gerekiyor. Türk kültürünü, Anadolu’da mayalanan hoşgörü iklimini dünyaya tanıtmak ve anlatmak zorundayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak Türk dizilerinin dünyanın çeşitli coğrafyalarında yayınlanması için çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik.

Bu emeklerimizin karşılığı olarak dizilerimiz şu anda 150’den fazla ülkede izleniyor. Dünyada Amerika’dan sonra en fazla dizi film ihraç eden ülke Türkiye’dir. Bu kapsamda Yunus Emre Enstitüsü ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Türk dizilerinin Türkçe ve Türk kültürüne yakınlaştırıcı etkisini araştırmak amacıyla yürüttüğü ‘Türk Dizileri ve Türkçe’ başlıklı saha araştırmasının ortaya koyduğu bulgular, yapılan işlerin ne denli önemli olduğunu da teyit etmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz