We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem Türk otelleri rekor enflasyona rağmen fiyatları arttırmıyor

Türk otelleri rekor enflasyona rağmen fiyatları arttırmıyor

Türk otelleri rekor enflasyona rağmen fiyatlarını %10’dan fazla arttırmadı

Antalya’daki beş yıldızlı otel sahipleri, Türkiye’deki yıllık enflasyonun %70’lik bir değere ulaşmasına rağmen, Rus turistler için konaklama fiyatlarını %10’dan fazla arttırmadı.

Ator bülteninde yer alan habere göre ulaştırma krizi nedeniyle 2022 sezonunda Rus turist akışının azalması beklentileri, Türkiye’deki tatillerin fiyatı konusunu bu ülkenin turizm endüstrisi için kilit nokta haline getirmektedir. Ruslar 2021’de tüm tatilcilerin neredeyse %40’ını oluşturuyordu.

Şimdi Rusların ana akışı, tur operatörlerinin koltuk blokları aldığı Türk Hava Yolları uçuşları ile devam ediyor. Durumu gören Türk otelciler, Ruslar için tur paketinin maliyetinin kabul edilebilir olması adına konaklama tarifelerinin büyümesini kısıtlamaktadır.

Bu pozisyon ATOR’a Türk otel işletmesinin iki temsilcisi tarafından teyit edildi. Tur operatörü Coral Travel tarafından 4-8 Mayıs’ta Rus medyası için düzenlenen Antalya basın turu kapsamında onlarla görüşmeler yapıldı.

TÜRK OTELLERİNDE FIYATLAR EURO CINSINDEN EN FAZLA %10 ARTTI

OTI Hotels & Resorts International’ın coo’su Hakan Yılmaz: “Türkiye’de otel fiyatlarında geçen yıla göre gözlenen artış, ülkedeki genel enflasyondan kaynaklanıyor. Nisan ayında yıllık enflasyon %69,97’ye ulaştı. Tabii ki, ülkede yükselen fiyatlar nedeniyle otelcilerin maliyetleri önemli ölçüde arttı, ancak Rus müşteriler için fiyatları% 10’un üzerine çıkarmak için ekonomik olarak haklı bir fırsatımız yok, yüksek bir fiyat etiketi ile misafirleri korkutmak istemiyoruz.” dedi.

ANTALYA RUSYA IÇIN ÖNEMLI BIR TURIST KAYNAĞI

Hava taşımacılığındaki zorlukların neden olduğu Rusya’dan gelen misafir akışındaki azalma ve Ukrayna’dan gelen misafir sayısında daha keskin bir düşüş bağlamında, Antalya otelcileri, Avrupa pazarlarından turist çekmek için aktif olarak çalışıyor ve genel olarak çok iyi bir yük elde ediyor.

Aynı zamanda Ruslar, misafir payı açısından ilk sırada yer alan Türk otelciler için kilit segmentlerden biri olmaya devam ediyor.

OTI Hotels & Resorts Operasyon Direktörü Hakan Yılmaz’a göre, Mayıs ayında zincirin kendi beş yıldızlı otellerinde Rus misafirlerin payı her yerde ilk sırada yer alıyor.

Yorum Yaz