We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler DÜNYA TİYATROLARI ANTALYA’DA…

DÜNYA TİYATROLARI ANTALYA’DA…

 

 

Çin, Irak, Almanya gibi yabancı tiyatrolar ile Türkiye’nin en başarılı gösterilerinin sahneleneceği Antalya Uluslararası Tiyatro Festivali 17 Mayıs’ta başlayacak.

 

Dünyanın en başarılı tiyatro gösterileri örneklerinin sunulacağı Antalya 5’inci Uluslararası Tiyatro Festivali, 17 Mayıs’ta başlıyor. İtalya, Polonya, Romanya, Slovenya, Bulgaristan, Almanya, Irak ve Çin’den gelecek toplulukların gösteri sunacağı festivali herkesin izleyebilmesi nedeniyle, biletler geçen yıl olduğu gibi indirimli 7,5 TL, tam 10 TL’den satışa sunulacak. Gösteriler 27 Mayıs’a kadar Haşim İşcan Kültür Merkezi’nin büyük ve küçük salonlarında eş zamanlı sunulacak.

DSC_7777 MACHBETH MACHBETH2 ÜçKızKardeş_1916 ÜçKızKardeş_2553

ANKARA’DAN MACBETH GELİYOR

 

Festivale katılan yerli topluluklar ise, İstanbul, Ankara, Konya ve Diyarbakır Devlet Tiyatroları olacak. Ankara DT William Shakespeare imzalı dünya klasiklerinden Macbeth adlı oyunu, 52 kişilik dev kadrosuyla sahneleyecek. İstanbul DT Anton Cehov’un Üç Kızkardeş’ini, Konya DT 39 Basamak ve Diyarbakır DT de müzikli oyun Rumuz Goncagül adlı eserleri Antalyalılarla buluşturacak.

 

AÇILIŞ İTALYANLARDAN

Festivalin açılışını, İtalyan topluluk İtalya La Tere Nueva Tiyatrosu ‘Bir Zamanlar.. Kuğu Gölü’ adlı gösterisiyle ücretsiz olarak saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak.

 

Rezervasyonlar 345 0 345 no’lu telefondan yapılabilecek.

 

Yorum Yaz