We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler 2015 IMEX FRANKFURT FUARI’NDA İSTANBUL’U TANITIYOR!

2015 IMEX FRANKFURT FUARI’NDA İSTANBUL’U TANITIYOR!

İstanbul’un yurtdışında tanıtılmasında etkin rol oynayan İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu-ICVB tüm dünyadan kongre ve toplantı sektörünü bir araya getiren IMEX Frankfurt Fuarı’nda E400 Türkiye standında yerini aldı.

fotoğraf 2 fotoğraf 3

 

Fuar süresince gerçekleşen birebir görüşmelerin yanı sıra diğer sektör kuruluşları tarafından organize edilen toplantı, workshop ve etkinlikler ile verimli bir katılım sağlamak açısından büyük önem taşıyan IMEX Frankfurt Fuarı 19-21 Mayıs tarihleri arasında Almanya / Frankfurt’ta düzenleniyor.

Basın toplantısına büyük ilgi

Fuarın ilk günü düzenlenen basın toplantısına dünyanın dört bir yanından gelen gazeteciler büyük ilgi gösterdi. İstanbul Kalkınma Ajansı Projesi kapsamında yürütülen “Kongreler Şehri İstanbul-Uluslararası Medya Çalışması” faaliyetlerine istinaden düzenlenen basın toplantısında, ICVB Genel Müdürü Özgül Özkan Yavuz; “İki Şehrin Hikaye”si başlığı altında şehrin tarihi ve modern yüzünün meydana getirdiği kombinasyonu vurgularken; şehre yapılan yeni yatırımlara da geniş yer verdi. Yavuz, Uluslararası Kongre ve Konvansiyon Birliği (ICCA) sıralamasında İstanbul’un 9. sırada yer aldığına dikkat çekerek; “İstanbul sahip olduğu ulaşılabilirlik, toplantı ve kongre merkezlerinin kalitesi ve sayısı, konaklama olanaklarındaki kalite ve alternatifler; tarih-kültür ve doğa gibi zenginlikleri ve hizmet kalitesi ile dünya çapında bir kongre şehridir” dedi.

400 metrekarelik bir stant ile fuarın en büyük ülke stantlarından biri olan Türkiye standı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür ve Tanıtma Ataşeliği ve ICVB-İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu işbirliği ile organize edilmektedir. İngiltere ve İspanya gibi önemli destinasyonlara komşu konumda bulunan Türkiye standında, 33 katılımcı ünitesinde 50 firma ve sektör kuruluşu yer almaktadır.

Sahi İstanbul firması lokum ustasının şov formatında gerçekleşen lokum servisi ilgiyle izlenirken, ziyaretçilere Kurukahveci Mehmet Efendi kahveleri ikramı yapılıyor. Simit Sarayı tarafından simit çeşitleri ile birlikte yapılan çay ikramı ile fuarda İstanbul havası yaratılıyor.

Ayrıca fuarın ikinci günü verilecek olan “Türkiye Resepsiyonu” kapsamında BenYonca grubunun vereceği mini konsere yoğun bir katılım bekleniyor.

ICVB, üç gün boyunca davetli alıcılarla yoğun olarak birebir görüşmeler gerçekleştirecek ve toplantı düzenleyicilerine İstanbul hakkında detaylı bilgiler verilecek.

Yorum Yaz