We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Aksu: “Otellerin yüzde 80’i farkında değil”

Aksu: “Otellerin yüzde 80’i farkında değil”

GM Haber Merkezi

Yapmış olduğumuz araştırma sonucuna birçok otelin online satış kanallarını doğru kullanmadığı, kontrolsüz kullandığı veya hiç kullanmadığını tespit ettik.

En tehlikeli yönü ise bazı çalışanların satış ve pazarlamada dijital mecraları “işsiz kalırım korkusu” ile kullanmamaları idi.

Bir diğer tehlikeli boyu ise; satış ve pazarlama ekibinin kişisel becerilerini online mecraların üstünde görmeleri oldu.

“Zaten ben yapıyorum dijital mecralara ne gerek var?” anlayışı otellere ekonomik açıdan büyük zarar veriyor.
Turizm sektöründe dijitalleşme, son yıllarda önemli bir dönüşüm yaşamış ve sektörün hemen hemen her alanında etkisini göstermiştir. Dijitalleşme, seyahat planlamasından rezervasyonlara, destinasyon tanıtımından misafir ilişkilerine kadar birçok farklı süreci etkilemektedir.

İşte turizmde dijitalleşmenin bazı önemli yönleri:

Online Rezervasyon ve Satış Kanalları
Seyahat planlaması ve rezervasyon işlemlerinin yüzde 80’i artık internet üzerinden yapılmaktadır. Oteller, uçuşlar, tatil paketleri ve diğer turistik aktiviteler için birçok online platform bulunmaktadır.

Dijitalleşme, turizm işletmelerine müşteri deneyimini kişiselleştirmek için daha fazla fırsat sunar. Müşterilerin tercihlerine ve geçmiş seyahat alışkanlıklarına dayalı öneriler sunarak misafir memnuniyetini arttırdığı gerçeğini göz ardı etmemek lazım.

Yapay zeka ve veri analitiği, turistik işletmelerde özellikle konaklama sektöründe, büyük veri analitiği ve yapay zeka teknolojilerini kullanarak misafir davranışlarını anlamak ve gelecekteki talepleri tahmin etmek için veri tabanlı kararlar alınarak gelirler artırılabilmektedir.

Bu gibi dijitalleşme trendleri, turizm endüstrisini daha erişilebilir, verimli ve müşteri odaklı hale getirirken, aynı zamanda işletmelerin rekabet gücünü artırmasına yardımcı olmaktadır.

Dünyada online satış kanallarının turistik tesislere etkisi oldukça büyük ve derin bir dönüşüm yaratmıştır.

İşte Bu Etkilerden Bazıları
Online satış kanalları, otellere dünya genelindeki geniş bir müşteri kitlesine erişim imkanı sunar.
Online rezervasyon platformları, otellerin oda fiyatlarını dinamik olarak ayarlamalarına olanak tanır. Talep, mevsimsel değişimler, özel etkinlikler gibi faktörlere bağlı olarak otel fiyatları otomatik olarak ayarlanabilir. Bu da otellerin gelir optimizasyonunu sağlar. Online satış kanalları, otellerin kendilerini pazarlamak ve tanıtmak için etkili bir platform sunar. Oteller, çeşitli online platformlarda özelliklerini ve fırsatlarını sergileyerek müşterileri çekebilirler.

Ali Can AKSU
TURIZOOM INTERNATIONAL HOTEL MANAGEMENT

Yorum Yaz