We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Slide 2019 rakamlarının %80’ine ulaştık

2019 rakamlarının %80’ine ulaştık

Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer, pandemi dönemini değerlendirdi ve gelecek hedeflerinden bahsetti.

Corendon Grup olarak pandemi sonrasını değerlendirir misiniz?

Corendon grup olarak pandemi sonrasını değerlendirdiğimizde havayolu operasyonlarımız Haziran ayında, Temmuz ayında da tur operatörü bacağındaki operasyonlarımız başladı. 2021 yılında Hollanda ve Belçika hükümetleri izinler vermemesine rağmen risk alarak uçuşlarımızı gerçekleştirdik. Hollanda, Belçika ve Almanya’dan bu yıl daha çok gurbetçilerimiz Türkiye’ye ziyaretler gerçekleştirdi. Bir de bu yıl Faslılar Hollanda, Belçika ve Almanya’dan  Türkiye’ye akın ettiler diyebiliriz.

2019’DA GERÇEKLEŞEN SAYILARIN YÜZDE 80’NE ULAŞTIK

2021 yılı sezonun ve şu an ki son durum hakkında bilgi verir misiniz?

Temmuz ve Ağustos aylarında uçaklarımızın tamamı havadaydı. Ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Belçika ve Romanya pazarları hareketliydi. İsrail yeni yeni hareketlenmeye başladı. İran pazarı sıkıntılı bir pazardı. Uçaklarımızın hepsi havada idi ancak, fiyatlarımızı düşürdük, doluluk oranlarımız istenilen düzeyde olmadı. Tabi ki böyle uzun süren bir pandeminin ardından bizim için önemli olan hareket edebiliyor olmaktı. Bu da  bize ve sektöre moral oldu.

Ekim ayında olduğumuz şu günlerde pandemi sonrası turizm hareketli ve iyi bir sezon geçirdi. Hem Corendon Grup olarak hem de Türkiye turizmi olarak 2019 rakamlarının yüzde 80’nine ulaştık.

Önümüzdeki kış dönemi hakkındaki hazırlıklarınız nedir?

Kış dönemini en iyi şekilde geçirmek için çalışmalarımız var. Biz pandemi döneminde yolcularımıza bilet iadesi ve bileti açığa alma imkanları sunarak onların uçuş tedirginliklerini yok ettik ve bu uygulamamızın olumlu geri dönüşlerini de aldık. Eğer her şey yolunda giderse kış dönemide fiyatlar ve doluluklar ne olursa olsun uçuşlarımızı devam ettireceğiz.

2022 yılı hakkındaki düşünceleriniz ve gelecek planlarınız hakkında bilgi alabilir miyim?

2022 yılı için Mart ayından itibaren Türkiye’yi çok iyi bir sezon bekliyor.  Bize gelen hem havayolu hem de tur operatörü kanadındaki rezervasyon akışı da bu söylediklerimi doğruluyor.  2022 yılı için uçuş ve tatil paketlerimiz satışta şu an.

ANTALYA PANDEMİDE DAHİ 1 NUMARAYDI

2021 yılı Türkiye’nin başarısını gösterdi. İnişli ve çıkışlı bir dönemde dahi Antalya 1. Sıradaydı. Biz Corendon Airlines olarak 3 farklı ( Türk, Hollanda ve Malta)bayraklı havayolu uçuşlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hollanda ve Malta Avrupa Birliği içinde uçuyor. İspanya’nın, İtalya’nın ve Yunanistan’ın her noktasına uçuyoruz. Türkiye’nin rakiplerinin uçuşlarını değerlendirdiğimizde Antalya’nın 1 numara olduğunu gördük. Bu da Antalya’nın yatak arzı ve kalitesinin en iyi noktalarda olduğunun göstergesidir. Türkiye  turizmi en olumsuz ortamlarda dahi yüzde 5 ve yüzde 10 oranlarında sürekli büyüme gösterdi. Bu da Türkiye’nin vazgeçilmez olduğunu kanıtlıyor.

2022 YILINDA 2019 RAKAMLARINI AŞACAĞIZ

Şu an 2019 rakamlarını aşamasak da 2022 yılında 2019 rakamlarını aşacağımızı düşünüyorum. Amacımız; uluslar arası alanda hem havacılık hem de otelcilikte söz sahibi olmak hedefindeyiz.

Karayiplerdeki otel yatırımımızın ilk etabını tamamladık. İkinci etabı ise 2022 yılında temelini atacağız. Bu yatırımın toplam maliyeti 100 Milyon Dolar. Türkiye’de ise şu an iki otelimiz var. Bu konuda da satın alma ve kiralama yöntemleriyle büyümek istiyoruz.  2022 yılında da uçak filomuzu yüzde 40 oranında artıracağız.

 

 

 

Yorum Yaz