We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Slide 2022 yılında 2019’u Yakalarız

2022 yılında 2019’u Yakalarız

GM TURİZM VE YÖNETİM DERGİSİ

Armas Hotels Satış & Pazarlama Koordinatörü Ertuğrul Basmacı ile sezon değerlendirmesi yaparak 2022 yılı ve Türk Turizminin gelişmesi için nelere ihtiyacı olduğunu konuştuk. Basmacı “ Armas Hotels olarak 2022 yılında 2019’u yakalayacaklarını belirterek 2023 yılında ise 2019’un üstüne hem cirosal hem de sayısal anlamda çıkabileceklerini ifade etti.

2022 yılından beklentileriniz nedir?

2022 yılından büyük beklentilerimiz var. Eğer her şey yolunda giderse 2022 maddi ve manevi olarak karşılığı alabileceğimiz bir yıl olacak.

2021 yılını Armas Hotels olarak değerlendirir misiniz?

Sezonun nasıl başlayacağından emin olmadığımız için her koşulla uygun birkaç alternatif plan ile hazırlamıştık.  Riski azaltmak için otellerimizi parça parça açtık. 4000 bin personelimize istihdam sağladık. Tam olarak hizmet vermeye Temmuz ayı itibariyle başladık. Sezonu 2019 ile kıyaslamak elbette ki mümkün değil. Armas Hotels olarak doluluklarla ilgili bir sıkıntı yaşamadık.

Türk Turizminin cirosal anlamda istenilen seviyelere ulaşması ne zaman gerçekleşir?

Her şeyin normal seyrine döndüğünü düşünürsek çok zaman almayacaktır. Doğru planlama ile giden gruplar 2023 yılında 2019 cirolarına ulaşacaklar, hatta geçeceklerdir. Hali hazırda  8 aylık dönede 1.4 milyon Ukraynalı misafiri ağırladık keza aynı şekilde iç Pazar umulmadık bir performans ile yaramızı sarmamızda destek oldu ki Armas Hotels’in iç pazar payı da Ukrayna Pazar payına yakın.  Ancak bizim lokomotif pazarımız Rusya. Armas Hotels olarak 2022 yılında 2019 rakamlarına ulaşacağımızı düşünüyorum.

Türk Turizminin gelişimi için neye ihtiyacı var?

En büyük problemimiz çeşitlilik. Turizmi çeşitlendirip 365 güne yaymak en büyük problemimiz. Bunu sağlayabilmek için de direk tarifeli uçuşların Antalya’da olması gerekli. Keza golfte çok önemli alanlara sahibiz, ama tarifeli uçaklarımız yok. Bu konuda çözüm şart. İstihdamdaki problemimizi çözmeliyiz, çünkü kalite konusunda problemi beraberinde getiriyor. Her zaman konuşulan bir konu var personelin kış aylarındaki SSK primlerine destek ki bu çok önemli bir konu. Şu an turizmi otellerin içerisinde yapmaktayız. Şehir turizmden çok az ve dolaylı pay alıyor. Turizmi şehirle bütünleştirecek uygulamalar yapılıp hayata geçirilmeli.

 

 

 

Yorum Yaz