We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler “2024 için umutlanmamızı gerektiren çok şey var”

“2024 için umutlanmamızı gerektiren çok şey var”

GM Haber Merkezi

Beste Güçer

Boyalık Beach Hotel SPA & Thermal Resort Çeşme Genel Müdürü Orhan Belge, 2023 yılı değerlendirmeleri ve 2024 yılı beklentileriyle ilgili sorularımızı yanıtladı. Belge, gelecek 5 yılın, turizm anlamında, önemli sıçramaları beraberinde getireceğini söyledi. Belge, “2023 yılı yerli turist için zor bir yıldı. 2024 yılı için umutlanmamızı gerektirecek çok şey var” dedi.

2023 yılının değerlendirmesini yapan Orhan Belge, “2023 yılı kolay geçmedi, yılın başında dünyada gündemin ilk sırasına oturan bir deprem yaşadık. Satışlarımızın, erken rezervasyonlarımızın alındığı bir dönemdi, deprem felaketinden sonra bu satışlar kesildi. Daha sonra iki turlu bir seçim gündemimiz vardı. Türkiye’nin ve dünyanın ekonomik durumu da 2023 turizmi için etkili olan faktörler arasındaydı. 2023, olabilecek bütün zorluklarla geçti” diye konuştu.

Belge, yaşanan durumların turizmi etkilemesi sonucunda turizmin dokunduğu her sektörü etkilediğini dile getirerek, “2023 yılında geceleme bazında 2022 yılını yakalayamadık ama ciro olarak geçtik. Kar-zarar oranlarımız hemen hemen aynı. Başarılı bir yıl mıydı, hayır” ifadelerini kullandı.

“BEN 2024 YILINDAN UMUTLUYUM”

2024 yılına yeni hedefler ve projelerle giriyoruz diyen Belge, “Kültür ve Turizm Bakanı, ’55 milyon turist’ dedi. Biz de ‘bunu kendi bölgemizde nasıl artırabiliriz’ diye düşünerek hareket ediyoruz. Erken rezervasyon dönemimiz başladı ve taleplerin iyi geldiğini gördük. 2023 yılını geceleme ve doluluk olarak hiç saymıyoruz. Asıl hedefimiz, son 5 yılın en iyisi olan 2019 yılı. Altımızda bir savaş, üstümüzde bir savaş var. Türkiye dünyanın kavşağında, nerde bir olay olsa biz etkileniyoruz. Tüm bunlara rağmen; ekonomik durum stabil bir seyire geçer, enflasyon da düşmeye başlarsa vatandaşlarımız rahatlar. Bu durumda da vatandaşlarımız tatil yapma alışkanlıklarını bıraktıkları yerden devam ettirecektir. Yerli turist için çok zor bir yıldı. Ben 2024 yılından umutluyum, 2024’ten umutlu olmamızı gerektirecek çok şey var. Şu ana kadar görüştüğüm acenteler 2023 yılını zaten saymıyorlar ama rakamların 2022 yılını yakalayacağını ve geçeceğini söylüyorlar, bizim de öngörümüz bu yönde. Önümüzdeki 5 yıl Türkiye’nin turizm açısından sıçrama yapacağı bir 5 yıl olacak” dedi.

“TÜRKİYE BU ÜLKELERLE KIYASLANAMAZ”

Türkiye’de turizmin hizmet kalitesinden bahseden Belge, “Yurt dışına fuarlara gidiyoruz, orada bize, ‘Türkiye’den daha düşük fiyat sunan destinasyonlar var ama Türkiye’nin hizmetini hiçbir yerde bulamıyoruz’ diyorlar. İtalya bizim hizmetimizi veremez, Yunan Adaları ile bizi karşılaştırmak büyük bir futbol kulübünü 3’üncü ligden bir amatör takımla karşılaştırmaya benzer. Ben Türkiye’nin ve Çeşme’nin önümüzde 5 yıla iyi bakmasını tavsiye ediyorum, bunun meyvelerini de umarım almaya başlayacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz