We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa GENEL 2023 yılı parlak bir tablo çiziyor

2023 yılı parlak bir tablo çiziyor

Antalya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) geleneksel ağustos ayı yemekli toplantısı Sherwood Exclusive Otel’de gerçekleştirdi. Buluşma yemeğine sektör temsilcileri ve AKTOB üyeleri yoğun ilgi gösterdi.
AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yağcı, bu yılın pandemiden sonraki en yoğun turizm sezonu olduğunu belirtti. GM Dergi Yazı İşleri Müdürü Sabriye Çay’a konuşan Başkan Yağcı, “Sezonun başındaki beklentilerimizle paralel bir sezon yaşıyoruz. Özellikle Avrupa pazarında güçlü bir geri dönüş olduğunu görüyoruz. Bu son derece sevindirici. 2019’u referans yılı olarak kabul edersek Almanya, Polonya, İngiltere gibi önemli pazarlarda 2019’u geçen verileri görmek bizi sevindiriyor. Pandemide bir pazar gelişirken diğeri geride kalıyordu ama bu sezon hemen tüm pazarların açık oluşu sezonu nasıl geliştirdiğini gördük. Özellikle İngiltere pazarıyla ilgili ben her zaman 3. Pazar olması gerektiğini söylerdim. İngiltere’nin bu şekilde büyümesi bizim için önemli. Öngörümüz İngiltere’nin bu yılı 1 milyonla kapatacağıdır” dedi.
Olası durumda 2023 yılı için umutlu ve parlak bir tablo olduğunu belirten İşler, “2023 hakkında konuşmak çok erken, dünyanın geldiği noktada çok farklı değişken var ve anlık gelişiyor. Bugünün fotoğrafına baktığımızda geleceğin parlak ve umut verici olduğunu söyleyebilirim. Herhangi bir aksilikle karşılaşılmadığı sürece 2019 verilerini çok rahat bir şekilde geçeceğimizi söyleyebilirim” diye belirtti.

Kış aylarında ürün çeşitliliği önemli

Kış sezonu için futbol turizmi, spor turizmi ve kongre turizminin önemine dikkat çeken İşler, “Pandemiden öncesine geri dönersek Türkiye turizminin önünde 3 temel strateji vardı. Bunlar, ürün çeşitliliği, pazar çeşitliliği ve tanıtım çalışmalarıydı. Türkiye Tanıtım ve Gelişim Çalışmaları Ajansı’yla birlikte bu stratejiler başarılı bir şekilde işliyor. Şubat ayında Karadeniz bölgesinde yaşanan çatışmanın getirmiş olduğu moral bozukluğunun nasıl terse döndüğünü de bu sezon gördük. Kış aylarında ürün çeşitliliği çok önem kazanıyor. Futbol turizmi, spor turizmi, kongre turizmi bu dönemde önemli. Pandemiden önceki sektörün gerçeklerine döndüğümüz bir dönem yaşıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz