We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Gündem ÇUKTOB 30 yaşında

ÇUKTOB 30 yaşında

Türkiye Otelciler Federasyonu’nun (TÜROFED) kurucu üyelerinden Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) 30. yılını düzenlediği organizasyonla kutladı. yılını kutladı

TÜROFED’den geniş katılım

ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu’nun ev sahipliği yaptığı organizasyona TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜROFED’in kurucu üyeleri ve eski başkanları Osman Ayık ve Ahmet Barut, TÜROFED Başkan Yardımcıları Bülent Bülbüloğlu, Erkan Yağcı, Yakup Dinler, Yönetim Kurulu Üyeleri Burhan Sili, Halil Özyurt, Murat Toktaş, Kaan Kavaloğlu, Birol Akman, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, KAPTİD Başkanı Tevfik Ölmez ve İSTTA Başkanı Yalçın Aydın gibi isimler katıldı.

Çok önemli işlere imza attık

ÇUKTOB ve TÜROFED heyeti organizasyonda ilk olanak Adana Valisi Süleyman Elban ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ziyaret etti. Vali Elban ve Başkan Karalar ile Adana turizmini değerlendiren heyet, Adana turizminin gelişmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu dile getirdi. Heyet ardından Adana’nın turistik bölgelerini gezdi.

“Çok önemli işler yaptık”

Kutlamalar akşam yapılan 30. Yıl Galası ile devam etti. ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu’nun ev sahipliğinde Park Zirve’de gerçekleştirilen gecede konuşan
ÇUKTOB Başkanı Tayyar Zaimoğlu, “Tam 31 yıl önce aramızda olan ve olamayan dostlarımızın kurduğumuz derneğimizle çok önemli işler yaptık. 30 yılda 12 ayrı yönetim kurumlunda görev yapmış arkadaşlarımıza ve üyelerimize çok teşekkür ediyoruz. ÇUKTOB’un dahil olduğu TÜROFED’e de çok teşekkür ediyoruz. Geçmişte ve bugün TÜROFED olarak çok önemli işlere imza attık. Bizi burada yalnız bırakmayan TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, Ahmet Barut, Osman Ayık ve diğer başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Adana yarınlara hazırlanmalı!

TÜROFED eski başkanı Osman Ayık ise “Tayyar Bey ile 30 yılı aşan bir dostluğa sahibiz” diyerek Tayyar Zaimoğlu’nun Adana’ya ve Çukurova bölgesine gönlünü ve ruhunu vermiş bir kişi olduğunu dile getirdi. Ayık: “Tayyar Başkan ile çok güzel çalışmalar yaptık. İçinde bulunduğumuz bölge Türkiye’nin en önemli bölgelerinden birisidir. Çukurova bölgesi kısa sürede çok önemli bir yere gelebilecek kapasitededir. Bu şehirler yarınlara hazırlanmalı. Bu coğrafya çok başka bir coğrafyaya dönüşebilir ve Çukurova’nın bu coğrafyadaki rolü çok farklı olabilir. Bize düşen görev olursa destek oluruz. Her zaman yanınızdayız” dedi.

TÜROFED Kurucu Başkanı Ahmet Barut da “Sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu vesile ile bizi bir araya getiren Tayyar Zaimoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. 50. yılda yine inşallah bir araya geliriz. Nice yıllar diliyorum” diye konuştu.

Kendimizi güncellemeliyiz!

Gecenin son konuşmasını ise TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır yaptı. “Bugün kendimi evimde hissederek sizlere hitap ediyorum” diye konuşan Başkan Çorabatır, “Bize gösterdiğiniz yakın ilgiye çok teşekkür ediyoruz. Uzun bir aradan sonra sizlerle bir araya geliyoruz” dedi. Başkan Çorabatır konuşmasına şöyle devam etti: “Çok zorlu bir dönemden geçtik. Kar amacı gütmeden bu dönemi ayakta geçirdik. Şunu temin ederiz ki gece gündüz TÜROFED olarak çok çalıştık. Bütün sıkıntıları yüreğimizde hissettik çözümler üretmeye çalıştık. Pandemi sürecinde belli oldu ki Kültür ve Turizm Bakanlığı ve STK’lar birlik ve beraberlik içinde hareket edince kriz yönetimini daha iyi yapabiliyoruz. Bunun da meyvelerini alıyoruz. Ayrıca Pandemi döneminde TGA’nın yaptığı çalışmalar çok önemliydi. Yapılan çalışmaların sektöre daha geniş çapta paylaşılması TGA’nın önemini artıracaktır.

Pandemi sonrasında ise Rusya ve Ukrayna çatışması çıktı. Riskli bir coğrafyadayız. İnşallah daha iyi günler geçireceğiz. Barış günlerinde Türkiye çok daha şanslı olacak. Bizim en büyük şansımız birlikte hareket etmemiz oldu. Bu süreçte ülke turizmini geleceğe de hazırladık. Rakiplerimize oranla daha iyi hizmet veriyoruz. Muhteşem bir coğrafyadayız. Turizm Türkiye için çok stratejik bir sektör. Ancak, enerji ve maliyetler yükseliyor. Personel giderlerimiz artıyor ve kalifiye eleman kaybı yaşıyoruz. Tüm bu gelişmeler ışığında turizmi 12 aya yaymak için de uğraş veriyoruz. Bunun için de Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye gibi şehirleri daha fazla devreye almamız gerekiyor. Özellikle gastronomi turizminde bu bölgeleri daha da canlandırmalıyız. Kültür, sanat, spor turizminde çok büyük bir potansiyele sahibiz. Bunları sağlarsak kişi başı gelirimiz daha da artacaktır. Yapılacak çok işimiz var. Elimizdeki zenginlikleri tekrar elden geçirmeli ve kendimizi güncellemeliyiz.

Satılabilir değil fiyat hizmet kalitesine dikkat ettiğimiz kadar yaptığımız yatırımları kara geçirmemiz için kazanabilir fiyat politikası uygulamalıyız. Çünkü biz diğer ülkelerden çok daha iyi hizmet veren bir sektörüz. Ekonomiye katkımız ile birlikte diğer sektörlere de ciddi bir destek veriyoruz. Hedefimiz kişi başı gelirde 1000 dolarını üstüne çıkmaktır.

Adana, Mersin, Hatay ve Tarsus’ta gördüğümüz hala ortaya çıkarmamız gereken bir tarihi zenginlik var. Muhteşem bir gastronomi zenginliği var. Çok genç nitelikli işletmelerimiz var. Bizim için sevindirici olan Bölgenin Valileri ve Belediye Başkanları’nın turizme gösterdikleri önem ve ilgi çok önemli.

Sözlerimi tamamlarken TÜROFED’in kurucu derneklerinden biri olan ÇUKTOB bölge turizmi için önemli bir şanstır. Özellikle Başkan Tayyar Zaimoğlu, Adana, Çukurova ve Türkiye turizmi için önemli çalışmalar yapmıştır ve yapmaya da devam etmektedir. Bu vesile ile başta Tayyar Zaimoğlu olmak üzere ÇUKTOB üyelerine bizleri misafir ettikleri için teşekkür ediyor, ÇUKTOB’un 30. yılını kutluyoruz.” Gece plaket töreni ile devam etti.

Yönetim Kurulu Toplantısı

Organizasyonun son günü ise TÜROFED heyeti Tarsus ve Mersin’e geçerek ziyaretlerde bulundu. Ayrıca TÜROFED, Yönetim Kurulu Toplantısı’nı Hilton Mersin’de gerçekleştirerek turizm gündemini değerlendirdi.

Yorum Yaz