We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler İNGİLİZ PAZARINDA HEDEFLER 2018’E KALDI

İNGİLİZ PAZARINDA HEDEFLER 2018’E KALDI

WTM’de gerçekleştirilen görüşmelerde ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik risklerin Türkiye’ye olan talebi olumsuz etkilediği görüşü öne çıkarken İngiliz pazarında ciddi toparlanma için hedeflerin 2018 yılına ötelendiği görüşü ağırlık kazandı.

ingiliz
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) bu yıl 7-9 Kasım tarihleri arasında İngiltere’nin Başkenti Londra’da 37’inci kez gerçekleştirilen “Dünya Seyahat Pazarı – WTM Londra Turizm Fuarı’na ilişkin fuar raporunu açıkladı.

Türkiye’ye en çok turist gönderen üçüncü ülke konumunda bulunan İngiltere pazarı için büyük önem taşıyan fuara katılan Türk turizmciler, fuar süresince 2016 yılında İngiltere pazarında yaşanan ciddi gerilemenin telafisi amacıyla görüşmelerde bulundular. Fuarda gerçekleştirilen görüşmelerde ülkemizin içinde bulunduğu jeopolitik risklerin Türkiye’ye olan talebi olumsuz etkilediği görüşü öne çıkarken İngiliz pazarında ciddi toparlanma için hedeflerin 2018 yılına ötelendiği görüşü ağırlık kazandı.

İspanya, Birleşik Krallık vatandaşlarının tatil amaçlı olarak en çok seyahat gerçekleştirdikleri destinasyonlar sıralamasında listenin başında yer alırken Türkiye’nin 8’inci sırada yer aldığı belirtilen raporda, Türkiye’ye Birleşik Krallık’tan gelen misafir sayısında 2016 yılında çok keskin bir kayıp yaşandığı ifade edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan Ocak-Eylül 2016 verilerine göre; İngiltere’den gelen turist sayısı geçtiğimiz yılın aynı döneminde göre yüzde 31,64 oranında gerileme gösterdiği vurgulandı.

Raporun sonuç bölümünde öne çıkanlar şöyle:

Türkiye standının, fuar süresince geçtiğimiz yıllara nazaran daha az uluslararası ilgi çektiği gözlemlendi. Bu durumun en temel nedenini de özellikle Türkiye ile ilgili güvenlik temelli endişeler oluşturdu.

Bu durum, Türkiye’ye yönelik erken rezervasyon satışlarında da kendisini gösteriyor.

Türk turizmciler; Türkiye’ye yönelik erken rezervasyon satışlarının geçtiğimiz yılların oldukça gerisinde seyrettiğini ifade ediyor.

Türkiye ile ilgili algı şu aşamada olumsuz bir seviyede bulunsa da Türk turizmcilerin ortak görüşü İngiliz tüketicilerin Türkiye ile ilgili algısının politik nedenlerden çok güvenlik odaklı endişelere dayandığı yönünde. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda güvenlik ile ilgili kaygıların giderilmesi ve olumsuz hadiselerin yaşanmaması durumunda rezervasyon akışının yeniden sağlanabileceği yönünde görüş hâkim durumda.

Türk turizmciler; İngiltere Pazarında geçtiğimiz yılki verilere 2017 yılında ulaşma olasılığını düşük görürken Türkiye’nin en önemli avantajını Pound’daki değer kaybının oluşturacağı öngörüsünde bulunuyorlar.

Pound’da yaşanan değer kaybının özellikle Euro bölgesine yönelik seyahatleri olumsuz etkilemesi öngörülürken güvenlik endişelerinin aşılması durumunda Pound’daki değer kaybının Türkiye’ye rezervasyon akışını sağlayacak en önemli unsur olması bekleniyor.

Yorum Yaz