We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Yeni Otel Yatırımları İle 2 Bin 397 Ek İstihdam

Yeni Otel Yatırımları İle 2 Bin 397 Ek İstihdam

Yeni Otel Yatırımları İle 2 Bin 397 Ek İstihdam

Yılın ilk 4 ayında konaklama yatırımlarında proje sayısı azaldı. Toplam yatırım tutarı ise TL bazında arttı. En fazla yatırım talebi gören ilk üç il ise; Antalya, İstanbul ve Muğla.

otellerde-istihdam

TÜROB, bu yılın ilk 4 ayında Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Yatırım Teşvik Belgelerine ilişkin verileri il bazında inceledi. Ülke genelinde Ocak-Nisan 2019 döneminde toplamda 16 şehirde 41 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. En fazla yatırım teşviki sıralamasında son 2 yıldır Antalya ve İstanbul’dan sonra üçüncü sırada Trabzon yer alıyordu. Fakat bu yıl 4 ayda hiç başvuru olmadı. Geçen yılın aynı döneminde Trabzon’da 4 otel projesi için başvuru gerçekleşmişti. Tüm Karadeniz Bölgesi genelinde geçen yıl aynı döneminde 11 proje için başvuru yapılırken, bu yılki sayı 5’e düştü. En fazla otel yatırımı yapılacak iller sıralamasında Antalya 10 otel ile yine ilk sıraya yerleşti. İstanbul 8 otel ile ikinci sırada yer aldı. Muğla 6 otel ile üçüncü sırada bulunuyor.

Yatırımlar Yeni İstihdam Yaratacak

Tamamlanacak olan 41 yeni yatırım sonrasında, toplamda 1 milyar 227 milyon TL harcanacak. Bu da sektöre 2 bin 397 yeni ek istihdam sağlanması anlamına geliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kültürel İstihdamın Yüzde 50’si Erkek, Yüzde 50’si Kadın

Kültürel İstihdamın Yüzde 50’sini Erkekler Yüzde 50’sini Kadınlar Oluşturdu.

2018 yılında kültürel istihdam sayısı 648 bin kişi olurken, bunun yüzde 50’sini erkeklerin diğer yüzde 50’lik kısmını ise kadınların oluşturduğu görüldü.

Ajans Press, kültürel istihdam istatistiklerini konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2018 yılında kültürel istihdam sayısı 648 bin kişi oldu. Bu rakamında yüzde 50’sini erkeklerin diğer yüzde 50’lik kısmını ise kadınların oluşturduğu görüldü. Kültürel istihdam’ın yüzde 87,3’ünü de kültürel meslek dalları oluştururken, bu oranın da yüzde 44,6’sını el sanatları çalışanı, yüzde 14’ünü mimar, planlamacı ve tasarımcılar, yüzde 10’unu ise yaratıcı sanatçılar ve sahne sanatçılarının oluşturduğu görüldü.

Yorum Yaz