We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler DÜNYANIN EN İYİ KLASİK OTOMOBİLLERİ COMO GÖLÜ KIYISI’NDA YARIŞTI !

DÜNYANIN EN İYİ KLASİK OTOMOBİLLERİ COMO GÖLÜ KIYISI’NDA YARIŞTI !

İtalya’nın enfes güzellikteki Como Gölü, geçtiğimiz hafta dünyanın en prestijli klasik otomobil yarışlarından birine sahne oldu. Aralarında Clark Gable’ın ünlü Jaguarı ve Steve McQueen’nin 1967 model Ferrari’sinin de bulunduğu birbirinden değerli klasik otomobiller, muhteşem bir bahçede arz-ı endam etti.

OTO

İtalya’nın kuzeyinde yer alan enfes güzellikteki Como Gölü, geçtiğimiz hafta dünyanın en gösterişli otomobillerinin yarıştığı Villa d’Este Conorso d’Eleganza’ye bir kez daha ev sahipliği yaptı.

como10Senede bir kez düzenlenen ve dünyanın pek çok yerinden klasik otomobil tutkununu Coma Gölü kıyısına toplayan Villa d’Este Conorso d’Eleganza, 1920 ile 1980 arasında üretilmiş en iyi klasik otomobilleri bir araya getiriyor. İlk olarak 1929 yılında, Villa d’Este Otel Müdürü’nün davetiyle sergi konseptinde başlayan ancak İkinci Dünya Savaşı sırasında sekteye uğrayan bu sükseli yarışma, 1995 yılında adeta küllerinden doğdu. Birbirinden gösterişli klasik otomobillerin Como Gölü ’ne nazır muhteşem bir bahçede arz-ı endam ettiği Villa d’Este Conorso d’Eleganza, günümüz otomobil dünyasında ilkbaharın gelişinin simgesi olarak kabul ediliyor.

como88Her yıl olduğu gibi bu sene de göz alıcı bir manzara ve birbirinden şık davetlilerin eşliğinde gerçekleşen organizasyon, bir döneme damga vurmuş ve artık ismi klasikleşmiş pek çok dünya yıldızına ait klasik otomobilleri de ağırladı. Aralarında Hollywood’un unutulmaz ismi Clark Gable’ın ünlü Jaguarı ve Steve McQueen ait 1967 model Ferrari ile ünlü İtalyan oyuncu Marcello Mastroianni’ye ait 1966 model Ferrari’nin de bulunduğu 52 sanat eseri otomobil ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

como9

Clark Gable’ın ünlü Jaguarı’nın şu anki sahibi Oliver Wittibschlager yaptığı açıklamada: “Araç Cornwall’da çekimler sırasında kendisine Jaguar tarafından ulaştırıldı. Clark Gable, filmin çevrilmesinin ardından bu araçla Avrupa turuna çıktı. Yolculuk 18 ay sürdü ve bu süreçte o sadece bu arabayı kullandı.” ifadelerini kullandı.

52 araç arasındaki çarpıcı modellerden bir diğeri ise bir zamanlar Steve McQueen’in sahibi olduğu 1967 model  Ferrari 275 GTB/4 idi. Ancak öğrendiğimize göre bu etkileyici otomobilin orijinal rengi, zamanında McQueen’in pek de hoşuna gitmemiş. Aracın şu anki sahibi adına konuşan bir yetkili: “McQueen fındık kabuğu rengindeki arabayı gördüğünde önce nefret etti. Ardından da “chianti kırmızısı“na boyanmasını istedi. Böylece otomobil tekrar boyanarak şu anda gördüğünüz rengine kavuştu.” açıklamasını yaptı.

ferrari_como

“The King of Cool” lakabıyla tanınan ünlü aktör Steve McQueen’in başrolünde oynadığı “The Thomas Crown Afair” filminde de görünen ve aktörün hayattayken sahip olduğu son Ferrari’si olan 1967 model kırmızı Ferrari 275 GTB/4, geçtiğimiz yıllarda yapılan bir açık artırma sonunda yaklaşık 27,5 milyon dolara satılmıştı.

Villa d’Este Conorso d’Eleganza yarışmasının kazananları ise şu şekilde:

En İyi Araç (Jüri Seçimi): 

Maserati, A6 GCS, Berlinetta, Pinin Farina, 1954 – Destriero Collection, Monako

En İyi Araç (Villa d’Este İzleyici Seçimi):

Lancia, Astura II Serie, Berlinetta, Castagna, 1933 – Antonius Meijer, Hollanda

En İyi Korunmuş Araç (FIVA World Motoring Heritage Year seçimi): 

Alfa Romeo, Giulietta SZ, Coupé, Zagato, 1961 – Corrado Lopresto, İtalya

Yorum Yaz