We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel TÜRKİYE 1. ÇEYREKTE TURİZMDE NE KADAR GELİR ELDE ETTİ?

TÜRKİYE 1. ÇEYREKTE TURİZMDE NE KADAR GELİR ELDE ETTİ?

İşte Türkiye’nin birinci çeyrekteki turizm geliri ve gideri

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının ilk çeyreğine ait turizm verilerini açıkladı. 

Kurum tarafından açıklanan verilere göre, ocak – mart dönemini kapsayan üç aylık dönemde Türkiye’nin turizm gelirleri, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 3,4 oranında artarak, 4 milyar 807 milyon dolara yükseldi. Söz konusu gelirlerin yüzde 76’lık yabancı ziyaretçilerden, yüzde 23,8’i ise yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarından elde edildi.İlk çeyrekte elde edilen turizm gelirlerinin 4 milyar 261 milyon dolarlık kısmı kişisel harcamalardan, 546 milyon dolarlık kısmı ise paket tur harcamalarından oluştu.

ORTALAMA HARCAMA 949 DOLAR

Üç aylık döndemde turist başna ortalama harcama 949 dolar olurken, bu miktar yabancı turistlerde 877, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarında ise 1,230 dolar olarak hesaplandı.

ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 6,1 ARTTI

TÜİK’in paylaştığı veriler, ilk yılın çeyreğine ait ziyaretçi sayılarını da kapsıyor. Kurum tarafndan paylaşılan istatistiklere göre, 3 ayda Türkiye’yi ziyaret eden kişi sayısı yüzde 6,1 oranında artarak 5 milyon 65 bine ulaştı. Bu sayının 4 milyon 140 bini yabancı, 925 bini ise yurtdışında ikamet eden Türk vatandaşlarından oluştu.TÜRK TURİSTİN HARCAMASINDA YÜZDE 13,3’LÜK ARTIŞ
Aynı dönemde Türkiye’nin turizm giderlerinde ise yüzde 13,3’lük bir artış meydana geldi. Yurtdışına çıkan Türk vatandaşı sayısının yüzde 4,1 oranında artarak 1 milyon 728 bin kişiye ulaştığı ilk çeyrekte, yurtdışına çıkanların yaptığı toplam harcama tutarı ise 1 milyar 365 milyon dolar olarak hesaplandı. Yapılan harcamaların 1 milyar 62 milyon doları kişisel, 303 milyon doları ise paket tur harcamalarından oluştu.

YURTDIŞINA ÇIKAN VATANDAŞLARIN HARCAMALARI

 

Yorum Yaz