We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Güncel YAĞCI: “2018 YILINDA FİYATLARIMIZI KORUMALIYIZ”

YAĞCI: “2018 YILINDA FİYATLARIMIZI KORUMALIYIZ”

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ağustos ayı geleneksel öğle yemeği Rixos Downtown Hotel’de gerçekleştirildi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı yemeğe  AKTOB üyeleri ve turizmciler yoğun katılım gösterdi.

 

Yemeğin açılış konuşmasını AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı gerçekleştiren Erkabn Yağcı; türk turizmi hakkında son değerlendirmeleri yaparak; ” türkiye geçen yıla göre gelen turist sayısında yüzde 14 oranında artış gösterdi, ancak gelir kaybımız 6 aylık döneme baktığımızda 13’tür.

Avrupa pazarına yoğunlaşmalıyız

Antalya’daki Rus artışının sezonu olumlu etkilediğini ancak Avrupa pazarında Toparlanmanın şart olduğunu belirten Yağcı, Bu sene Rusya pazarı turizmin kurtarıcısı oldu. Almanya, Hollanda, Belçika, İskandinavya ve İsrail pazarlarında   çalışmalar gerçekleştirip bu pazarları toparlamalıyız.” dedi.

Antalya’nın 7 aylık kayıbı 1 Milyon Turist

Antalya 7 ayda 1 milyon turist kaybetti. 2018 yılında Avrupa pazarına odaklanarak bu pazarı toparlamalıyız . İspanya’ya 9 milyon İngiliz turist gidiyor. Bizim üçüncü ana pazarımız İnglitere olabilir. bunun için de çok çalışmalıyız…” dedi.

“Talep Artarsa Fiyatlar yükselir”
Yağcı, düşen fitatlar konusunda ise ; Fiyatı yükseltmek için öncelikle talebin artırılması gerektiğini belirterek sözlerine şunları ekledi:: “Son iki yılda talep azalınca fiyat baskı gördü. Eğer Antalya olarak 12 milyon turist  seviyelerine tekrar ulaşırsak fiyatlar artacaktır. Bu nedenle 2018 yılı için fiyatlarımızı korumalıyız” dedi.

“Antalya 20 milyon turist ağırlayabilir”
Şehir turizmi için tarihi değerler, şehrin simgesi, parklar, fuarlar, spor müsabakaları, festivaller, müzeler, bisiklet yolları, sokak sanatları, yöresel yemekler, ülke sokakları, modern toplu taşıma, gece hayatı, alışveriş imkanları, otel altyapısı, tarifeli tarifesiz seferler, güvenli sokaklar, engellilerle barışık altyapı, temiz çevre, ekonomik havalimanı ve temiz plajların olması gerektiğini söyleyen Erkan Yağcı: “Antalya, dünyada en fazla turist ağırlayan 12. Şehir konumunda. Şehir turizmi ile Antalya daha fazla turist ağırlayabilir. Antalya Türkiye’nin 2023 turist hedefinde 20 milyon turist ağırlayabilir” diye konuştu.

Erkan Yağcı’nın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya turizmine vizyon katacak projeleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Yorum Yaz