We-Flytour-GM-Banner-Animation
atf_banner-02
Anasayfa Sektörel Haberler Türkiye’nin En Büyük Suni Nehri Tamamlanıyor

Türkiye’nin En Büyük Suni Nehri Tamamlanıyor

Türkiye’nin En Büyük Suni Nehri Tamamlanıyor

Mardin Ovası’nda bulunan arazinin sulanmasını sağlayacak projenin yüzde 65’i tamamlandı.

Mardin-Ceylanpinar

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yoğun ve verimli bir çalışma yürütülüyor. Amaç, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kurak topraklarını suyla buluşturup, yörede yaşayan insanların gelirlerinin ve yaşam standartlarının yükseltilmesi.

Bu bağlamda Türkiye’nin en büyük yapay nehri olarak bilinen Mardin-Ceylanpınar ana kanalının tamamlanmasının ardından Fırat Nehri’nin suyunu biriktirecek Mardin depolama tesisi de inşa ediliyor.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Fırat’ın suyunu biriktirecek Mardin depolama tesisinin yapımına devam edildiğini söyledi.

Aydın, ” İşin maliyeti, uygulama senesi fiyatlarına göre yaklaşık 340 milyon liradır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seyahate Çıkanların Yüzde 45’i Şehirleri Gezecek

Seyahate Çıkanların Yüzde 45’i Şehirleri Gezecek

WTTC- JLL beraberliğinde tamamlanan ‘Hedef 2030: Küresel Şehirlerin Turizm Büyümesine Hazırlığı’ raporunda ülkelerin ve seyahat sanayi aktörlerinin şehir turizmindeki gelişmeye hazır olmaları isteniyor.

WTTC Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi 2030’da Dünya Turizmi Raporu’nu yayınladı.

Turizmde yaşanan gelişmelerin ve ülkelerin nelere hazırlıklı olmaları gerektiğine dair araştırmaların yer aldığı raporda, herkesin değişen durumları yakından takip edip, geleceğe etkileri sırasında hazırlıklı olmaları, gereken düzeltmeler için harekete geçmeleri gerektiği dikkatleri çekiyor.

Bu durumda şehirlerin turizm gelişmesine hazır olmalarına ilişkin ilk kapsamlı değerlendirmelere işaret ediliyor.

300 şehre 500 milyon ziyaretçi

Araştırma verilerine göre, 2018’deki 1.4 milyar küresel yolcunun yüzde 45’i şehirlere seyahate  çıkmak istiyor. Bunun yanı sıra, en büyük 300 şehir varış noktasına uluslararası varışlar geçen yıl yarım milyardan fazla seyahate çıktı.

Bu konuya dair yapılan çalışma sonucunda, bir endeks oluşturulduğu ve bu endeks verilerinin iyi değerlendirilmesi gerektiği açıklanıyor.

Rapora göre, ülkelerin içinde bulunan yerel halk dikkate alınarak, artan ziyaretçi trafiğinin neden olduğu sorunların çözülmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması isteniyor.

‘Artık turist istemiyoruz’ eylemleri

Raporda bulunan bu bölüme dair WTTC Başkanı ve CEO’su Gloria Guevara şöyle diyor:

“Dünyadaki büyük şehirlerde bulunan turizm otoriteleri geleceğe hazırlanmak için yoğun çalışmalar yapıyor. Bununla beraber, bir kentin gelişebilmesi ve seyahat endüstrisinin sürdürülebilir bir şekilde ilerlemesi için, şehir planlama yetkilileri, geliştiriciler, yatırımcılar, yasa koyucular ve topluluk grupları, kentin turizm geleceğinde beklenen büyümeye ne kadar hazırlıklı olduğunu anlamalıdır. Bu durumda karşılaşabileceği zorluklar kadar fırsatlar da var. ”

Yorum Yaz